Skip to content

Politie controleert op éénrichtingsverkeer in Kerkstraat

9 december 2015 | 16:36

Eenrichtingscontrole Kerkstraat Nederweert 2De politie van Nederweert heeft vandaag gecontroleerd op voertuigen die zich niet houden aan het éénrichtingsverkeer in de Kerkstraat in Nederweert. Inmiddels zijn er vijf bekeuringen uitgeschreven en heeft vervangend wijkagent Joost-Jelmer twee waarschuwingen gegeven.

Eénrichtingsverkeer Kerkstraat

Sinds de invoering van het éénrichtingsverkeer in en rondom de Kerkstraat in Nederweert heeft de politie nog maar weinig handhavend opgetreden. Vandaag zijn de wijkagenten actief geweest in het centrum van Nederweert. “Dat inwoners van Nederweert niet weten dat er sprake is van éénrichtingverkeer in de Kerkstraat is natuurlijk geen valide smoes“, aldus wijkagent Joost-Jelmer Kasper. De boete voor het spookrijden is €140.

De komende periode gaan we meer controleren. Niet alleen op éénrichtingsverkeer maar ook op foutparkeren op het Lambertushof en snelheidsovertredingen op bijvoorbeeld de Meijelsedijk.

Eenrichtingscontrole Kerkstraat Nederweert 3

Advertentie

7 Reacties

  1. Op zich prima acties. Regels moeten gehandhaafd worden. Nog beter zou zijn om het eenrichtingverkeer in de Kerkstraat af te schaffen. Scheelt weer controle. Maar ja, 140 euro per overtreding is snel verdiend…….

  2. Vraag me af of ze de borden goed hebben staan.
    Bij de kerk heeft het bord lange tijd aan de verkeerde kant gestaan.
    Aan de kant van de put, mocht dit nog zo zijn kunnen ze de bekeuringen weer intrekken!
    Dus even goed naar kijken scheelt toch al gauw weer 140,- piek, is mooi voor de kerstboodschappen.

  3. Maandag kwam ik met een goede vriend terug van een MKB bijeenkomst in Herten (Roermond). De bijeenkomst ging over retail en de toekomst. Bereikbaarheid van winkels blijkt daarin heel belangrijk te zijn, net als gratis parkeren. In Nederweert is het gelukt om de bereikbaarheid royaal te reduceren, net als het aantal parkeerplaatsen. We hebben slechts één ingang naar het centrum.
    Ik stelde mijn vriend voor om de eenrichtingsborden te verwijderen. Hij is 73 jaar en hoefde alleen de ladder vast te houden en ik zou de rest doen. Dat vond hij toch iets te ver gaan.
    De essentie van het verhaal is dat mijn voorstel naar mijn vriend toe een stukje onmacht is. We hebben een centrum dat niet bereikbaar is. Parkeerplaatsen hebben we weggehaald.
    Dat inwoners van Nederweert niet weten dat er sprake is van éénrichtingverkeer in de Kerkstraat is natuurlijk geen valide smoes ( aldus wijkagent Joost-Jelmer Kasper) vind ik een waardeloze opmerking. Zelfs ik vraag me met enige regelmaat af hoe ik mijn eigen huis in de Kerkstraat kan bereiken. Denk maar eens aan een festiviteit op het horeca plein. De enige ingang naar het centrum.
    Dan is het niet raar dat mensen zich vergissen. Dat overkomt mij ook weleens.
    Maar goed, het is nog bedenkelijker dat je gaat handhaven als je kunt weten dat alle ingestelde maatregelen tegen de natuur van onze inwoners is.
    Ik zou in dit geval optreden tegen mijn leidinggevende i.p.v. onze burgers. Waarschijnlijk ben ik daarom geen wijkagent

    • Helemaal waar Rob, prima reactie !

  4. En nog een reden om te controleren “het weer is nog goed “

  5. Dat bekeuren dat snap ik er zijn regels maar ze rijden zelf, de politie dus, vaak verkeerd door de Kerkstraat ….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie