Skip to content

SJG Weert derde Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland

Glendi
10 december 2015 | 15:28

Advertentie

SJG WeertSJG Weert is dit jaar op de derde plek geëindigd in de race om de titel ‘Meest Patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland’. Dat blijkt op basis van de waarderingen op Zorgkaart Nederland. SJG Weert scoorde daarbij een rapportcijfer van 8,9. Alleen het Deventer Ziekenhuis en het Jansdal (Harderwijk) hadden een hogere score.

Patiënten zijn vooral erg positief over de tijd en aandacht die er is om hen uitleg te geven en gerust te stellen. Het bijbehorende certificaat werd aan algemeen directeur Eric Rikkert overhandigd door Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij Patiëntfederatie NPCF.

De jury oordeelde over SJG Weert: “Naast de positieve associaties die voor de hele top 3 gelden, valt bij SJG Weert op dat artsen de tijd nemen en patiënten op hun gemak stellen. Dat gaat niet ten koste van de snelheid van de behandeling, want juist de snelle behandeling wordt ook gewaardeerd.” Algemeen directeur Eric Rikkert is heel blij met de top 3 notering: “De kracht van SJG Weert zit hem in de korte lijnen en grote betrokkenheid. Dat we al vier jaar op rij genomineerd zijn en ook dit jaar weer tot de top 3 behoren zie ik als een grote blijk van waardering. Ik ben enorm trots op de mensen binnen SJG Weert die hiervoor hebben gezorgd.”

SJG Weert roept zijn patiënten al enkele jaren actief op om waarderingen in te vullen op www.zorgkaartnederland.nl. Eric Rikkert: “We vragen patiënten om anoniem hun mening te geven op een onafhankelijke website die voor iedereen toegankelijk is. Natuurlijk zijn we blij met positieve beoordelingen, maar ook als iemand minder tevreden is, horen we dat graag. Al die meningen samen vormen de input die wij weer kunnen gebruiken om onze dienstverlening verder te verbeteren.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie