Skip to content

Mindfulness is simpel

Redactie
15 december 2015 | 12:06

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessVroeger maakte ik altijd ‘to do’ – lijstjes en klokte ik de tijd die ik voor elke taak nodig had. Het werd een sport om telkens weer mijn eigen record te breken. Het was eind jaren tachtig en ik woonde op dat moment in Apeldoorn en zoals veel tweeverdieners zonder kinderen, verdeelden we thuis de taken. Op enig moment opperde mijn partner dat hij de verdeling wilde veranderen daar ik veel sneller was dan hem en hij het niet eerlijk vond dat hij zoveel langer bezig was met klusjes in en om het huis. Potverdorie! Dat was nou ook weer niet de bedoeling. Het enige wat ik wilde was meer tijd voor dingen waar ik méér plezier aan beleefde.

Onrust groeide
Des te meer ik trachtte grip op mijn leven te krijgen door mijn leven te plannen en te organiseren en na te denken over oplossingen, des te meer problemen kwam ik tegen want er is altijd wel iets te bedenken. Het werd steeds onrustiger in mijn hoofd. Met mindfulness leerde ik om de controle los te laten waardoor ik dezelfde situaties anders zag en beleefde.

To do or Not to do
In deze tijd zie ik veel mensen van hier naar daar rennen. Vaak met verhitte gezichte en een vrij hoge, oppervlakkige ademhaling. Ik wil je uitnodigen om je tempo eens een paar keer per dag een aantal minuten te vertragen, bewust met je aandacht bij je ademhaling te zijn en bij dat wat je aan het doen bent op dat moment. Soms kom je tot verrassende en hilarische ontdekkingen van jezelf.

Korting voor lezers van Nederweert24
12 januari starten we met een nieuwe training mindfulness. Meer hierover kon je lezen in het vorige artikel en op deze website. Wil jij deelnemen aan deze training stuur me dan een mail naar lisette@jijbentoke.nl en vermeld daarin “Lezerskorting Nederweert24” en je ontvangt € 25,- lezerskorting.

Lisette Poell

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Haar werk bestaat uit het begeleiden van jongeren en volwassenen in de vorm van coaching / counseling en het ontwikkelen en geven van trainingen en workshops. Sinds 2013 woont ze in Nederweert. Ze werkt vanuit huis en verschillende andere locaties. Soms worden paarden ingezet en ook trekt ze met haar cliënten de natuur in zoals De Groote Peel, het Leudal of de IJzeren Man, etc. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op facebook en LinkedIn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie