Skip to content

Mindfulness en vrede

Redactie
23 december 2015 | 17:00

Advertentie

John-Lennon-peaceVroeger zong ik mee in het jongerenkoor Ultimo van Nederweert-Eind. Samen met andere leden schreven we teksten en zochten bijbehorende liederen uit. Het was de tijd van de ‘beatmissen’. Op enig moment schoof Rogier ’t Hoen aan en zo kwamen we op kerstnacht in de nachtmis bij de camping op de IJzeren Man terecht. Ik herinner me nog dat we ons achter de menigte tussen de bomen opstelden en terwijl we langzaam dichterbij kwamen zongen we: ‘All we are saying is give peace a chance’. Het was een bijna magisch moment. Geen versterkers, gewoon één stem die begon te zingen vanuit de duisternis en steeds meer mensen die mee gingen zingen…

Geef vrede een kans
Tijdens de kerstperiode wordt er intenser stil gestaan bij de medemens. Dat is geweldig. Hoe staat het met vredelievende gedachten over jezelf? 
Vanuit de mindfulness word je gevraagd mild en vriendelijk te zijn en vrij van oordelen. Wanneer vind jij jezelf goed genoeg? Een Amerikaanse therapeute ging naar cliënten thuis en plakte door het hele huis post-its met daarop de tekst ‘I am enough’. Niet meer en niet minder. Niet ‘ik ben genoeg omdat…..’ Nee, gewoon, ik ben genoeg of nog korter ‘ik ben’.

Mindful moment – Jij bent oké
De naam van mijn praktijk is ‘Jij bent Oké’. Iedere keer weer verschijnt er een glimlach op het gezicht van mensen als gevraagd wordt naar de naam van mijn praktijk. Dat is mooi om te zien en zo simpel om te ‘geven’. 
Nog krachtiger is het als jij tegen jezelf zegt: “Ik ben oké’. 
Maar voor nu zeg ik tegen jou: ‘Jij bent oké.’

De intakegesprekken met de deelnemers aan de nieuw te starten training Mindfulness zijn in volle gang. Op 12 januari starten we. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar. De daarop volgende training wordt gepland in maart. Wil jij deelnemen aan deze of een volgende training stuur een mail naar lisette@jijbentoke.nl en vermeld daarin ‘Lezerskorting Nederweert24’ en ontvang € 25,- lezerskorting.

Lisette Poell

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Haar werk bestaat uit het begeleiden van jongeren en volwassenen in de vorm van coaching / counseling en het ontwikkelen en geven van trainingen en workshops. Sinds 2013 woont ze in Nederweert. Ze werkt vanuit huis en verschillende andere locaties. Soms worden paarden ingezet en ook trekt ze met haar cliënten de natuur in zoals De Groote Peel, het Leudal of de IJzeren Man, etc. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op facebook en LinkedIn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie