Skip to content

Kerstgeweten

Redactie
27 december 2015 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertNaarmate het einde van een jaar nadert, komen de feestdagen steeds dichterbij. Huiselijke taferelen met glühwein, kersttollen en ingewikkelde gerechten die stiekem helemaal niemand lekker vindt, zijn drie dagen lang aan de orde van de dag. Gepaard met deze dagen gaat ook de plotselinge drang om goed te doen, het is immers de zalige tijd van liefde en verbroedering. Mensen proberen tussen het volstouwen door hun geweten schoon te poetsen door óók iets aan die kindjes in Afrika te geven. Nobel idee natuurlijk, laat die kindjes ook eens een keer onbezorgd dik worden.

Niemand ontsnapt aan de bewustwording van zijn/haar humanitaire taak tijdens de kerstdagen. Toch leidt dit gemeenschappelijke idee tot veel verschillende acties. Sommigen storten ‘gewoon’ geld, anderen zetten complete acties op touw voor evenementen zoals 3FM Serious Request. Een ontzettend nobel streven: gezellig samenzijn terwijl je ook iets doet aan de oneerlijke verdeling in de wereld. Het beeld van uitgehongerde zwarte kindjes met vliegen rondom hun ogen blijft iedereen toch haunten tijdens de kerst. Niemand krijgt het voor elkaar om emotieloos happen hertenbiefstuk met cranberrysaus naar binnen te werken terwijl die anderen zo weinig hebben. Enerzijds omdat hertenbiefstuk gewoon über-ranzig is, anderzijds omdat je dan toch denkt aan de arme kindjes die niks hebben.

Daarom: voor wie maximaal wil genieten tijdens de kerstdagen, maak even wat geld over naar het Kankerfonds, Cliniclowns of Dierenbescherming. Pas dan kun je jezelf onbezorgd vol laten lopen met wijn en andere spijzen. Dat is namelijk toch de bedoeling van Kerstmis, terwijl je jezelf volpropt óók denkt aan de minderbedeelden. En doe je dat niet, dan ben je gewoon een lul.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie