Skip to content

Bundeling Weerter verhalen ‘Toen en Noow’

Redactie
30 december 2015 | 13:14

Advertentie

Theo Schers dec 2015Alle verhalen uit de populaire rubriek ‘Toen en Noow’ worden online gebundeld op de website www.erfgoedhuisweert.nl. Sinds 2008 tot nu zijn er 75 artikelen verschenen. Een mooi moment om eens terug te blikken.

Toen en Noow Weerter verhaldnDe titel van deze jubileumaflevering is ’Een fiets en een kopje koffie‘ en gaat over het pand Markt 15. Sinds 2008 schrijft Theo Schers van het Erfgoedcluster Weert met veel plezier en enthousiasme deze artikelen. Sinds 2008 verschijnt met grote regelmaat een verhaal naar aanleiding van een gebeurtenis of situatie in Weert. Elk artikel wordt vergezeld van een foto uit het archief. Naast de nodige historische feiten, doorspekt Schers zijn verhalen graag met persoonlijke ervaringen en soms een licht ironische beschouwing over het toen en nu. De jubileumaflevering is aanleiding om alle verhalen tot en met 2015 online te zetten.

Bronnen
Voor zijn verhalen gebruikt Theo Schers onder meer de archieven, de drie voormalige lokale weekbladen, regionale kranten, historische publicaties of een recente aanleiding, die soms verdacht veel lijkt uit een gebeurtenis uit een verder verleden van Weert. Zo heeft hij onlangs het verhaal ‘Van harte welkom…’ over de opvang van vluchtelingen uit Frankrijk in oktober 1918 geschreven. Daarnaast zijn er boeiende verhalen over oude functies bij de gemeente Weert zoals het artikel ‘Opwindend werk bij de gemeente’ over de baan van klokopwinder van het uurwerk in de Martinustoren. In de bijdrage ‘Groente en fruit op de singel, anno 1949’ maakte hij ter ondersteuning gebruik van illustraties van de tekenaar Piet Broos.

Op naar de 100
De lezers zijn enthousiast over de rubriek ‘Toen en Noow’. De reacties gaan van complimenten en correcties tot en met extra aangeleverde achtergrondinformatie van betrokkenen. De reacties zijn reden genoeg om met de verhalen verder te gaan. Er zijn nog voldoende gebeurtenissen en situaties in Weert om de komende periode regelmatig een boeiend verhaal en een passende illustratie met het publiek te delen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie