Skip to content

Wethouder Gabriëls geeft gastlessen over discriminatie

Glendi
4 januari 2016 | 16:00

Advertentie

gastlessen scholen LVO-WeertVanaf maandag 4 januari staan er drie weken lang borden met daarop ‘Zet een streep door discriminatie’ op de scholen van het LVO-Weert. De borden zijn onderdeel van een landelijke campagne. In Weert ging die onlangs op 10 november van start in winkelcentrum de Munt. Daar trok het college van burgemeester en wethouders van Weert letterlijk een streep door discriminatie op een groot bord.

Iedereen die de campagne onderstreept, kan zijn/haar naam op het bord schrijven. Aansluitend op de komst van het bord geeft wethouder Gabriëls een gastles op Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne waarin hij in zal gaan op de waarden respect, acceptatie en verdraagzaamheid.

Met de campagne wil de Antidiscriminatievoorziening Limburg de bewustwording over discriminatie vergroten. Iedereen is anders, het is belangrijk elkaar te accepteren zoals we zijn. Na de kick-off in winkelcentrum De Munt heeft het bord al een hele reis gemaakt. Zo stond het onder andere op het stadhuis van Weert en bij brede school Markeent. In januari zijn de middelbare scholen aan de beurt. Er staan inmiddels aardig wat namen op het bord en ook de leerlingen van de middelbare scholen kunnen hun naam er de komende weken op kwijt. Wil jij ook een streep door discriminatie zetten? Dat kan via de website www.discriminatie.nl.

Bij de Antidiscriminatievoorziening Limburg kun je terecht voor het doen van een melding van discriminatie, voor informatie, advies en ondersteuning. ADV Limburg is telefonisch te bereiken via 043 – 321 84 89. Maar hulp kan ook worden gevraagd via het meldformulier op www.advlimburg.nl.

Advertentie

3 Reacties

  1. Haha, als je de kop leest denk je even dat hij juist leert hoe je moet discrimineren…

  2. Zou hij dit ook op de AZC en nood opvangen gaan geven….ummmmm

    • Ik denk het niet als je ziet wat nu in Keulen is gebeurd met de massaaanranding van vrouwen tijdens oud op nieuw.
      Dan kijken onze politiek correcte politici liever de andere kant op.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie