Skip to content

Festeynderweekend verplaatst naar juli

Glendi
8 januari 2016 | 10:05

Advertentie

Festeynder 2015Al 40 jaar wordt het Festeynderweekend in augustus gehouden, maar is het tijd voor een nieuwe aanpak. De organisatie heeft, in goed overleg met alle betrokken verenigingen, besloten het weekend drie weken naar voren te schuiven en wel naar het derde weekend van juli. De verschuiving vindt plaats om de volgende redenen:

  • Het wordt elk jaar steeds moeilijker om voldoende deelnemers/vrijwilligers te vinden om mee te helpen, mede doordat het weekend in de bouwvakvakantie valt.
  • Er vinden steeds meer activiteiten plaats tijdens datzelfde weekend. Door het weekend naar voren te verschuiven hoopt de organisatie op meer bezoekers.
  • Het wordt steeds moeilijker om groepen, zoals muziekgroepen en kleinkunst, in de vakantieperiode in te huren.

Vanaf 2016 vindt het festeynderweekend dus in het derde weekend van juli ofwel 15 t/m 17 juli plaats. Zet deze data alvast in je agenda!

Festeynderweekend – 15 t/m 17 juli
Festeynderplein – zaterdag 16 juli
41e editie van Festeynder – zondag 17 juli

Oproep: Mocht je zelf als vrijwilliger je bijdrage willen leveren door alleen of met een groep deel te nemen aan de folkloristische optocht. Meld je dan aan. Dit kan door een mail te sturen naar leoncardinaals@hotmail.com Het thema van dit jaar is Volksgeloof (sages en legenden).

Advertentie

9 Reacties

  1. Wordt misschien eens tijd dat ze de “stekker eruit trekken” , na zoveel jaar wordt het saai en komen de mensen niet meer ?

    • dan zou ik de bezoekersaantallen maar eens na gaan en er is iedere keer iets nieuws te zien.

  2. Ja ik ben het eens met vakantieman. Het is een gebed zonder “eind” geworden. De mensen die er steeds nog heen gaan weten met hun vrije tijd geen raad denk ik. Elk jaar hetzelfde, hoe bekrompen kan je zijn?
    Dit jaar zal er wellicht gegokt worden op 50 extra bezoekers. Dames zullen de rokjes niet te kort moeten dragen:-)

  3. dan gaan jullie toch niet
    ik vindt het mooi om te zien dat een klein dorp zo een evenement op kan zetten

  4. Donald (piep)Kuuk,

    Wanneer je in het weekblad zet dat je een gat in je vooortuin gaat graven van 20 meter diep met een kinderschepje, krijg je al een paar honderd mensen in je voortuintje die uit verveling komen kijken. Zo moeilijk is dat dus echt niet. Dat zijn dezelfe mensen die 40 jaar op rij naar een boeren optocht gaan kijken. 1 Keer gezien is altijd gezien voor mij.

    • geachte Beer vd velde,
      dan zou ik ook dit jaar niet gaan !
      des te gezelliger is het voor de rest.
      afgelopen keer was het ook gezellig zonder jou.

      kwak kwak kwak
      met een vriendelijke poot,
      Donald Kuuk.

  5. Het is mooi dat zo’n kleine gemeenschap dit toch ieder jaar weer voor elkaar krijgt.
    Er blijven nog steeds mensen welke dit mooi vinden om te zien ondanks de dalende bezoekersaantallen.
    Ik denk dat de organisatie zelf kan bepalen wanneer het nodig is om er de stekker uit te halen.
    Wat die vijftig extra bezoekers betreft, denk je dat er vanuit Weert en Budel geen mensen komen kijken.?
    Organisatie, maak er weer wat moois van, het zijn niet alleen de kijkers welke hier plezier aan beleven maar ook de vele vrijwilligers welke hier ieder jaar voor klaarstaan..

  6. Er staat in het artikel niets over dat dalende bezoekersaantallen de hoofdreden is. Dit gebeurd met name om meer deelnemers en vrijwilligers te krijgen die door hun vakantie vaak niet kunnen. Uiteraard hoopt men ook op meer bezoekers maar er staat nergens dat het dalende bezoekersaantal de hoofdreden van de verplaatsing is. Gezien de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren is dit voor de organisatie ook (nog) niets om zich zorgen om te maken.

    Festeynder heeft jaarlijks een ander thema en trekt duizenden mensen uit het hele land en die komen echt niet uit verveling, En ook al voelt het voor sommige mensen hetzelfde. Carnaval is ook ieder jaar hetzelfde en als je het leuk vind ga je gewoon weer. Sfeer proeven, mooi verkleedde mensen kijken, muziek en een terrasje in een mooie omgeving zoals Eynderhoof wordt door veel mensen als prachtig ervaren.. Ervaar je dat niet zo, dan moet je vooral niet gaan. Niemand die je daartoe verplicht.

    Als het weer gewoon mee zit is Eind haast te klein voor dit gebeuren. Verplaatsen is dus gewoon verstandig i.v.m. vakanties van de vrijwilligers, deelnemers en ”concurrerende” evenementen zoals het Rozenfestival. in Lottum. Dat de organisatie deze keuze maakt is al lovend en vernieuwend te noemen.

    Festeynder Plein op zaterdag is daarnaast een enorm succes met vanaf het eerste jaar al 2000 bezoekers. Gezien het budget en de gratis toegang een unieke prestatie die ze in groot Nederweert vooralsnog niet voor elkaar krijgen, iets wat ik als Eindenaar overigens wel hoop voor onze gemeente (Raadpop). Het Eynder Winter Festeyn is een aanvullend succes dat zijn weerga niet kent..

    Al met al kan men in Eind nog jaren vooruit met deze opzet. Iets waar de groot Nederweertenaren best wat trotser op mogen zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie