Skip to content

Wel of geen kampioen? Toch een topprestatie! (Foto’s)

10 januari 2016 | 12:50

VC Fortutas Meiden B1 Nederweert-4Zaterdagavond speelde de Meiden B1 van VC Fortutas de laatste en belangrijkste wedstrijd in de hoofdklasse. Er moest vandaag met 4–0 gewonnen worden van VC Kessel. Als de Mestreech dan een set zou laten liggen in Panningen dan zouden ze kampioen zijn.

De Meiden B1 waren tot op het bot gemotiveerd en speelde vanaf het begin met volle overgave en passie. In de 1e set werd Kessel met maar liefst 25–9 van het veld geveegd. Met zeer goede passes en harde smashes speelde de meiden te tegenstander helemaal zoek. In de 2e set werden er twee verse krachten in gebracht en gingen de meiden vrolijk verder met goed volleybal. Wat Kessel ook probeerde met diepe ballen in ons achterveld, bijna elke bal raapte de meiden op om het vervolgens in punten om te zetten. De 2e set werd met 25–15 binnen gehaald.

De 3e set werd een kopie van de 2e set. Qua spel en uitslag was deze set precies hetzelfde en werd dus ook met 25–15 gewonnen. Na weer een paar wissels werd er aan de laatste set begonnen om de 5 punten in Nederweert te houden. De meiden al veel energie hadden verspeeld en het ging niet meer op de automatische piloot. Uiteindelijk werd deze set met 25–18 gewonnen.

Tijdens de wedstrijd hadden de coaches al vernomen dat Mestreech met 0 – 4 had gewonnen in Panningen……… dus geen kampioen. De meiden waren teleurgesteld maar konden zich niks verwijten want ze hadden alles gegeven. Een top prestatie.

Wel of geen kampioen?

Toen sloeg de toon volledig om. De tegenstander ging de meiden feliciteren met het kampioenschap? De wedstrijdsecretaris van Kessel had namelijk gebeld met de volleybalbond en deze hadden doorgegeven dat een dispensatie-team, wat Mestreech is, geen kampioen kon worden. Moest er nu worden gevierd of toch niet. Er werd gebeld met de voorzitter van VC Fortutas. Hij nam wijselijk het besluit om maandagmorgen te bellen met de bond. Het is dus afwachten of de Meiden B1 kampioen zijn.

Aanstaande zaterdag beginnen ze wel al aan het nieuwe seizoen in de Top-klasse met als eerste tegenstander Next Volleybal uit Dordrecht. Thuis om 16.45 uur.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie