Skip to content

Banen weg bij Nedcar!

Glendi
13 januari 2016 | 16:00

Advertentie

Angelique CarisVandaag kwam er op mijn Facebook een bericht voorbij dat er waarschijnlijk banen verdwijnen bij Nedcar in Born, omdat BMW een grote order intrekt vanwege stakingen bij Nedcar. Door deze stakingen was de deadline niet haalbaar en is besloten een deel van de order ergens anders te laten produceren. Nu is het voor mij niet duidelijk in hoeverre deze ontslagen daadwerkelijk een feit worden, maar het is zeker een situatie die mij aan het denken heeft gezet.

Succes is een keuze

Geregeld krijg ik mailtjes van mensen die een baan zoeken. Ze vragen mij dan of ik hen kan helpen. In principe kan ik iedereen helpen, maar dat doe ik niet. Een van mijn drijfveren is ” succes” . Natuurlijk kan ik niet een baan uit de grote toverhoed toveren, iemand die een baan zoekt zal zeker ” hard”  moeten werken. En daar zit de kern van mijn keuze. Ik help graag mensen die vooruit willen in hun loopbaan, mits zijzelf bereid zijn daar hard voor te werken.

Succes is een keuze! Focus brengt je daar waar je wilt komen. Gemiddeld duurt het ruim een jaar om een baan te vinden, daar verander je niets aan. Wel kun je leren hoe je succesvol moet solliciteren. Ook kun je leren hoe je het beste je cv en je motivatiebrief kan schrijven of hoe je een sollicitatiegesprek voert. Hoe zoek je vacatures gericht op jouw vakgebied?

Ik beweer niet dat het gemakkelijk is om tot succes te komen. Wel dat je successen alleen behaalt als je er bewust voor kiest en je erop focust. Als je acties ten dienste staan van je doel, zul je merken dat je dingen gaat zien en er zaken en mensen op je pad komen die je voorheen niet zag.

En wat Nedcar betreft, ik heb altijd geleerd;

Als het bedrijf succesvol is, gaat het ook goed met jou! 

 

Advertentie

6 Reacties

  1. Als je net als ik 1000 sollicitaties hebt verricht en geen succes hebt is het frustrerend om een baan te vinden en moeilijker om afwijzingen te accepteren. Hoe nu verder?

  2. Echt een van de meest walgelijke uitspraken: “succes is een keuze”.

    Wodan, blijkbaar kies je niet voor succes. Het ligt echt aan jou zelf!

    (niet mijn mening hoor, maar die van deze goeroe).

  3. Wodan, laat je geen slappe open-deur-praatjes verkopen. Kiezen voor succes is blijkbaar mensen, die het even tegen zi,t nog wat geld uit de zak kloppen, trap er niet in !
    Misselijkmakend inderdaad, eens met Marga dus.

  4. Volgens de goeroe doe ik niet aan succes wat is dit walgelijk. Als je 1000 sollicitaties hebt gedaan dan lijkt mij dat je voldoende aan succes werkt dus wat de goeroe zegt klopt voor geen meter. Beer ik trap er dan ook niet in, ik ga voor de 2000e sollicitatie misschien dat het dan wel lukt.

  5. En toch heeft jullie goeroe gelijk, je moet kiezen voor succes.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Als de bedrijven nu ook maar kiezen voor succes en vacatures plaatsen en niet meteen gaan schiften op leeftijd etc.
    Overigens vermoed ik dat het geen 1000 sollicitaties zijn geweest, dat getal is mij te rond.
    Ik heb altijd al gekozen voor succes, maar heb het helaas nog steeds niet.

  6. Nou beste Mien ik heb ze zelf geteld in mijn mailbox en kom aan precies 1000 uit dus niet gelogen.
    De goeroe heeft absoluut niet gelijk dan moet ze met mij contact opnemen om mij te vertellen wat dan de gouden formule is, ik als professioneel solliciteerder.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie