Skip to content

PvdA Nederweert bezoekt bandenverwerker Rumal

Redactie
29 januari 2016 | 8:00

Advertentie

Rumal NederweertEen afvaardiging van de PvdA afdeling Nederweert heeft afgelopen maandag een bedrijfsbezoek gebracht aan Rumal. Dit bedrijf verwerkt oude autobanden weer tot grondstof voor nieuwe producten. De aangevoerde versleten banden bestaan voor 30 % uit ijzer en voor 70 % uit rubber. Rumal levert haar bijdrage aan het zoveel als mogelijk hergebruiken van materialen, die voorheen als afval werden beschouwd.

PvdA Nederweert bezoekt bandenverwerker Rumal

Directeur Jan van den Brand wil zo hoog mogelijk op de ladder van Lansink terecht komen. Als laagste op deze ladder staat het storten van afval. Het hoogst bereikbare is het complete hergebruik tot een nieuw hoogwaardig product. Daarom wil Rumal uitbreiden om daaraan te kunnen voldoen.

Hoewel het bedrijf is gevestigd in een gebied bestemd voor zware industrie, zijn er toch regelmatig klachten van omwonenden. Ondanks dat Rumal geheel voldoet aan de wettelijke vereisten kan het in de buurt toch soms sterk naar rubber ruiken. Daarom probeert directeur van den Brand in goed overleg met de omwonenden tot passende oplossingen te komen. De PvdA vindt dit belangrijk, mede omdat Rumal straks goed is voor 60 arbeidsplaatsen.

Met de opgedane kennis kan de PvdA straks goed oordelen, mocht het bedrijf Rumal in de gemeenteraad aan de orde komen. Binnenkort wil de PvdA een werkbezoek brengen aan een bedrijf met intensieve veehouderij, eveneens om meer kennis op te doen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Zou de PvdA ook eens langs willen komen bij de omliggende bedrijven en omwonende om daar eens te bekijken welke materiële schade Rumal aanricht.

  2. Deze grote opslagplaatsen voor rubber lijkt mij heel grote brand gevaar met vele rook ontwikkeling.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie