Skip to content

Weert krijgt opleiding Manager transport en logistiek

Redactie
1 februari 2016 | 9:37

Advertentie

Gilde opleidingHet Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen start in augustus in Weert op locatie Drakesteyn met de opleiding Manager transport en logistiek.

Noord- en Midden-Limburg gelden als de logistieke hotspot van Nederland én Europa. Momenteel heeft alleen het CLV in Venlo de vierjarige mbo opleiding op het gebied van transport en logistiek (niveau 4). Nu ook in Midden-Limburg de logistiek volop in ontwikkeling is, bestaat in deze regio een grote behoefte aan goed opgeleide mbo studenten.

Een manager transport en logistiek is de spil in het logistieke netwerk. Hij of zij zorgt er voor dat alles op rolletjes verloopt en coördineert de totale goederen- en dienstenstroom. Daarbij hoort ook het aansturen van collega’s, de juiste inzet van materieel en de bewaking en beheersing van administratieve en financiële processen. Daarnaast is de manager ook het aanspreekpunt voor het management en de opdrachtgevers.

Beroepspraktijk
Net als in Venlo vindt ook in Weert de opleiding in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven plaats, zodat de opleiding perfect aansluit bij de behoeften in de beroepspraktijk. Studenten die deze opleiding volgen krijgen ook de mogelijkheid om hun ondernemersdiploma te halen. Tijdens de opleiding kiezen ze de werkomgeving die het beste bij hun wensen aansluit. Samen met mensen uit het bedrijfsleven helpt de opleiding de studenten met stages, gastlessen en praktijkvoorbeelden. Doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs behoort ook tot de mogelijkheden.

Aanmelden voor de nieuwe opleiding kan op www.gildeopleidingen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie