Skip to content

Ingezonden brief: (Rand)wegopstopping!

Redactie
11 februari 2016 | 17:26

Advertentie

carpoolplaats NederweertIngezonden brief: (Rand)wegopstopping!

Gedeputeerde Geurts van de provincie Limburg stuurt ’n brief naar de indieners van zienswijzen Randweg, met de mededeling, dat de plannen niet gehaald zijn en dat de nota van zienswijze enkele maanden later verschijnt.

Het waarom ?
Uit de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse ( MKBA ) blijkt dat de kosten, voor de aanleg van een nieuwe weg, hoger zijn dan de opbrengsten. Om een gedegen afweging te kunnen maken, moet de noodzaak van een nieuwe verbinding, concreter worden onderbouwd“. Zo adviseert de Provinciale Commissie voor Omgevingsvraagstukken (PCOL).

Is het college nu de weg kwijt, of gaan ze op de ingeslagen weg verder ? Vooralsnog het laatste. Opnieuw ’n opdracht aan het zoveelste adviesbureau voor het opstellen van een brede toekomstvisie voor de kern van Nederweert, waar de randweg een onderdeel van uitmaakt. Bij besluitvorming van de tracé-keuze stelde het college een financiering vast van 20 miljoen, met een eigen bijdrage van 4 miljoen (werd 5 miljoen). De uiteindelijke berekening kwam iets hoger uit, ruim 30 miljoen. Dit kon niet weggecijferd worden, behalve met drastische bezuinigingsmaatregelen o.a. geen verdiepte ligging. De bewoners, nabij het gekozen tracé, maakten bezwaar en kregen mondeling toezegging van het college, dat hun wensen zoveel mogelijk ingewilligd zouden worden. Met het gevolg, dat de kosten wederom ruim boven de 20 miljoen uitkwamen. Dus raadsleden, meer budget!

Komen de plannen via deze weg uit op een doodlopende weg, of is er nog ’n weg terug ? Jawel weg met deze plannen, waarvan nut en noodzaak nooit vastgesteld is en….. ieder gaat zijns weegs.

Nederweert Leefbaar

Advertentie

6 Reacties

  1. Met de gemeente Nederweert gemaakte afspraken zit je altijd goedzo blijkt nu maar weer.
    Als het budget niet toereikend is houdt het op werd er gezegd dan is het klaar dan komt er geen randweg.
    Wat gebeurt er nu? Weer een onderzoek want misschien wordt het dan beterkoop.
    Dit is toch weggegooid geld geef toch eens toe ben toch eens eerlijk naar de burgers.
    Het is toch moeilijk om je ongelijk toe te geven.

    • Ik denk dat B&W niet wil dat de burger er achterkomt , wat dit tot nu toe al heeft gekost voor de burger.
      Ik weet het niet zeker , maar laten we daar maar eens onderzoek naar doen.
      En is de uitkomst daarvan niet goed , dan doen we er nog 1 2 3 net zolang dat het ons wel bevalt .

  2. Onlangs hebben we kunnen lezen dat de actiegroep Randweg Nee veel vragen had mbt de “stilte” rondom de Randweg (Radiostilte omtrent Randweg) . Duidelijk was dat er achter de schermen keihard gewerkt werd. Maar aan wat??
    Dit is nu duidelijk. Rond de jaarwisseling was het al duidelijk dat het MKBW voor de randweg negatief uit viel. Het intensief overleg tussen gemeente, projectgroep en adviesbureau (‘s) heeft ertoe geleid dat men besloten heeft om nog een keer een onderzoek te laten doen over de haalbaarheid.
    Meer dan een maand later krijgen de burgers dit nieuws te horen. Als je vandaag de krant leest en je leest dan dat wethouder het heeft over ” transparant zijn” dan ga je je afvragen. Wat wordt erin Nederweert onder transparantie verstaan? Hoeveel besloten vergaderingen en bijeenkomsten moeten er plaats vinden voordat men “transparant” naar buiten komt. Burgers die een gesprek met de bestuurders hebben worden met een kluitje in het riet weg gestuurd. Raadsleden zeggen dat ze van niets weten. Is dit zo?? Door op deze wijze te werken groeit de argwaan onder de burgers.
    Terecht mogen we ons afvragen of een onderzoek nog zinvol is. Mijn inziens is er bij alle studies omtrent de randweg al alles uit de kast gehaald om aan te tonen dat de aanleg hiervan een goede zaak voor Nederweert is.
    In plaats om nogmaals een onderzoek te doen naar de voordelen, zou men er verstandiger aan doen om dit geld aan een onderzoek te besteden om de alternatieven (die er al liggen) nader te bestuderen. College neem de verantwoording, die van een college verwacht mag worden!

  3. Mensen, wie gelooft er nu nog in dit onzinnig project! Kom nu in actie en onderteken de petitie op randwegnederweertproblemen. Nl
    We zouden toch geleerd moeten hebben van het eenrichtingsverkeer debakel. Naast alle hinder dat dit randweg project zal veroorzaken, zal iedere burger van Nederweert dit nog jaren gaan voelen in hun portemonnee.

  4. behoort een politicus niet af te treden na het maken van een grove fout!?

  5. Ja zijlijn, maar het is de periode van de “sorrycultuur” helaas. Sorry zeggen en over tot de (wan)orde van de dag.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05

Advertentie