Skip to content

Een middagje winkel, zo vanzelfsprekend…..

Redactie
15 februari 2016 | 15:43

Advertentie

gedicht van een mantelzorgerEr zijn 4 miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week. Maar wat verstaan we precies onder mantelzorg?  Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Steunpunt mantelzorg Nederweert ondersteund de mantelzorgers in Nederweert waar nodig.

Respijt activiteit voor intensief zorgende mantelzorgers

Mantelzorgconsulent gemeente Nederweert, Sabinje Corstjens, organiseerde onlangs een “respijt activiteiten” voor een intensief zorgende mantelzorger. Voor een mevrouw uit Leveroy kwam een lang gekoesterde wens in vervulling. Voor de meeste van ons is het zo van zelf sprekend om een middag te gaan winkelen maar voor haar was het een hels karwei. Het is misschien maar een klein gebaar, maar voor deze mantelzorgster zo waardevol.

Bedankt

Allereerst, heel hartelijk dank dat jullie mij uitgekozen hebben uit een grote groep mantelzorgers uit de gemeente Nederweert, om een respijtzorg activiteit naar keuze te mogen invullen. De keuze voor de activiteit was snel gemaakt. Een(mid-) dagje shoppen met mijn nichtje. We hadden haar voor haar 10de verjaardag, begin mei, al een tegoed bon gegeven voor een middagje shoppen. Maar aan de praktische invulling van zo’n activiteit zitten voor mij als(werkende) mantelzorger van mijn partner veel haken en ogen. En het was er dus nog steeds niet van gekomen…

Mijn partner heeft 24 uur per dag specialistische zorg / toezicht nodig. Een activiteit buitenshuis ondernemen, zonder mijn partner betekent dus dat er specialistische zorg georganiseerd / ingekocht moet worden. Hij mag namelijk niet alleen thuis zijn.  Altijd plannen, organiseren, afspraken maken, afstemmen, etc. Spontaan even iets buitenshuis ondernemen is iets wat ik in mijn leven zelden voorkomt.

Het feit dat het organiseren van de zorg voor de respijtzorgdag mij al uit handen werd genomen, heb ik op zich al als een cadeautje ervaren. Verpleegkundigen uit het vaste team van mijn partner, hebben die dag voor hem gezorgd en hebben mijn zorgen uit handen genomen.

Samen met mijn nichtje zijn we naar Weert gegaan, om vervolgens de trein naar Eindhoven te nemen. Vreemd : Niet hoeven te denken of je alles hebt, niet druk hoeven te maken waar je moet parkeren, gewoon de trein instappen boven in de dubbeldekker, geen speciale plek in de trein nodig hebben, gewoon via de trap het station verlaten, gewoon de stad in, gewoon in elke winkel binnen kunnen ook boven als er alleen maar een trap is.

Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar in ons leven zijn die zaken absoluut niet meer vanzelfsprekend. We hebben lekker op ons gemak gewinkeld, lekker samen koffie gedronken en lekker samen gegeten. We hebben genoten!

En thuis…thuis is gelukkig ook alles goed gegaan. Want dat “rugzakje” draag je toch altijd met je mee. Al is het heel erg fijn dat het sommige momenten heel even wat lichter voelt!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie