Skip to content

Wethouders uit Midden-Limburg geven kwetsbare medemens een gezicht

Redactie
15 februari 2016 | 11:47

Advertentie

gedicht van een mantelzorgerOp maandag 22 februari nemen wethouders Paul Sterk (Weert), Henk Geraats (Nederweert), Eugenie Cuijpers (Roerdalen), Marianne Smitsmans (Roermond) en Jessie Smeets-Palmen (Maasgouw) de Krachtenbundel in ontvangst, met veertien mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Regio Midden-Limburg’’ van de Krachtenbundel zijn unieke levensverhalen gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Bijzondere editie
Voor deze speciale editie gingen eerder genoemde wethouders (en oud-wethouder John van den Beuken van gemeente Leudal) op pad om kwetsbare burgers uit hun eigen gemeente persoonlijk te ontmoeten en hun levensverhalen vast te leggen. Deze en andere verhalen zijn gebundeld in de 24e Krachtenbundel. Stuk voor stuk beschrijven ze de ervaringen van kwetsbare mensen die iets te vertellen hebben over hoe zij kracht uit het leven halen. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Eduard (47) lezen. Hij heeft een progressieve spierziekte, maar sinds hij in het Thomashuis in Ospeldijk woont, boekt hij veel vooruitgang. Of lees het verhaal van Sharona (23), die als kind werd mishandeld. Haar zoontje woont in een pleeggezin, maar ze werkt hard om zelf weer voor hem te mogen zorgen. Zij en de twaalf andere verhalenvertellers kunnen als voorbeeld dienen voor velen.

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Wat deze editie ook bijzonder maakt, is het feit dat zes van de zeven gemeenten in de regio Midden-Limburg in deze bundel zijn vertegenwoordigd. Op maandag 22 februari nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij PSW in Weert. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De veertien persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vormgegeven en gedrukt door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen.

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 3.500 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.

Deelnemende organisaties: Gemeente Weert, gemeente Nederweert, gemeente Roerdalen, gemeente Roermond, gemeente Leudal, gemeente Maasgouw, MEE Noord- en Midden-Limburg, CJG Midden-Limburg, PSW, OZOdoeikmee, Daelzicht, Land van Horne, Kracht in Zorg, SGL, AMW Midden-Limburg

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie