Skip to content

Leveroy is een veilige kern….

17 februari 2016 | 21:49

Veiligheidsavond Leveroy 2Woensdagavond was er een veiligheidsavond georganiseerd door de gemeenschapsraad Leveroy in samenwerking met de politie en de gemeente. De burgemeester opende de avond met de woorden dat het helemaal in deze tijd past om te praten over veiligheid. Hij refereerde aan een gesprek dat hij woensdagmiddag had gehad met de gedupeerde van een woninginbraak aan de Lage Kuilen in Nederweert. Hierbij waren ook de heldhaftige buurtbewoners aanwezig die er voor gezorgd hebben dat de daders uiteindelijk in Duitsland zijn aangehouden.

Leveroy is een veilige kern….

Eerder deze maand heeft de politie samen met een afvaardiging van de dorpsraad een “veiligheidsschouw” gehouden in Leveroy. Op een aantal plekken werden hoge struiken rondom woningen aangetroffen welke inbrekers de kans geven om ongestoord je woning open te breken. Er zijn weinig tot geen meldingen van overlast en de sociale controle is heel groot. Op een kern van +/- 600 inwoners kent bijna iedereen elkaar. Dit draagt bij aan een nette buurten, verzorgde tuinen en zelf het openbare groen en de speeltuintjes worden netjes onderhouden. Je kunt gerust stellen dat Leveroy een veilig kern is.

Dit bekend echter niet dat je zomaar de achterdeur open kunt laten. Blijf alert en sluit ramen en deuren“, aldus de wijkagent. Verlicht donkere plekken rondom je woning en sluit ramen en deuren, ook al ga je maar voor 10 minuten weg! “Goede verlichting rondom maar ook zeker in huis kost op jaarbasis maar 10 à 15 euro. Het zorgt er wel voor het dievengilde je voorbij loopt“.

Veiligheidsavond Leveroy 5 Veiligheidsavond Leveroy

Tijdens de informatieavond bij de Pestoeërskoel in Leveroy waren ruim 70 geïnteresseerde aanwezig. Namens de gemeenschapsraad sprak Annie van Roij over het belang van de Whatsapp-groep. Aanmelden voor de buurtwhatsapp kan via het formulier en dit inleveren bij de gemeenschapsraad.

Joost Jelmer

Waarnemend wijkagent Joost-Jelmer Kasper laat cijfers zien van Nederweert en specifiek Leveroy. Over het algemeen kan gesteld worden dat het in de gemeente Nederweert veilig is. Hij gaat in op het belang van het melden van verdachte situaties en het belang van het feit dat mensen melden! Alle puzzelstukjes kunnen helpen.

Ron Wijen Tetusafe

Technisch is er vele mogelijke maar soms is het ook goed om zelf eens kritisch naar je eigen woning te kijken. Kijk eens als buren bij elkaar” aldus Joost. Ron Wijen van Tetusafe Bouwkundige Beveiliging laat met eenvoudige voorbeelden en gereedschappen zien hoe dieven zich toegang verschaffen bij een openstaand kiep-raam of een deur die niet op het nachtslot zit. Ook Hubo Duijts en Fixet uit Nederweert-Eind waren aanwezig met producten die kunnen bijdragen aan het veiliger maken van je woning.

Voorbeeld van een Whatsapp groep in de buurt

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie