Skip to content

KOERS – Nieuw onderwijsconcept in Weert

18 februari 2016 | 16:00

Team-koers_bewerkt_bannerversieLVO-Weert gaat per 1 augustus 2016 van start met een nieuw onderwijsconcept onder de naam ‘Koers’. Een vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum waarbij de leerling zelf richting geeft aan en eigenaar is van zijn leerproces. Kernwoorden zijn: keuze, ruimte, structuur en coaching. Binnen Koers werken leerlingen en docenten met elkaar samen, willen leerlingen graag leren, uitgaande van hun eigen interesses en kwaliteiten.

Binnen Koers werken vakdocenten en leerlingen samen aan een brede ontwikkeling van de leerling, waarbij zoveel mogelijk uitgegaan wordt van de kwaliteiten en interesses van de leerling. Daarbij is het van belang dat de leerling keuzemogelijkheden heeft. Gedurende zijn hele Koersloopbaan heeft een leerling dezelfde coach; deze is verantwoordelijk voor de algemene begeleiding van het leerproces en minder voor de vakinhoudelijke. Dit alles gebeurt in een omgeving die inspirerend werkt en veel minder regulerend.

Leerlingen die in het schooljaar 2016-2017 beginnen op het voortgezet onderwijs, kunnen zich aanmelden. Op maandag 7 en dinsdag 8 maart, de aanmeldavonden van LVO-Weert, kunnen ouders en leerlingen al aangeven dat ze hierin interesse hebben.

Voorlichtingsavond

Geïnteresseerde leerlingen en hun ouders willen uiteraard een weloverwogen beslissing nemen. LVO-Weert organiseert daarom op maandag 14 maart een informatieavond hierover, in de F-kantine van de Philips van Horne. Men is vanaf 19:00 uur van harte welkom. Na de voorlichtingsavond heeft men vervolgens nog twee weken de tijd om zoon of dochter definitief aan te melden. Wilt u nu al meer weten? Op www.koersweert.nl vindt u meer informatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie