Skip to content

Aanleg carpoolplaats kan beginnen!

Redactie
1 maart 2016 | 14:25

Advertentie

Carpoolplaats NederweertIn de week van 7 maart start de aanleg van de nieuwe carpoolplaats langs Randweg West in Nederweert. Het werk wordt uitgevoerd door Brouwers Infra-ontwikkeling en Management uit Roermond en Kessels Wegenbouw uit Ospel. Voor 1 juli moet de carpoolplaats gereed zijn voor gebruik.

Vergunningprocedure

Op 2 oktober 2015 is de gemeente de procedure gestart voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de aanleg van de carpoolplaats aan de Randweg West. De beroepstermijn hiervoor is nu afgelopen. Binnen deze termijn heeft niemand beroep ingediend, waardoor de vergunning voor de aanleg van de carpoolplaats nu onherroepelijk is.

Vooruitlopend op de definitieve vergunning zijn op de locatie archeologische opgravingen uitgevoerd. Uit eerder onderzoek is gebleken dat dit gebied waarschijnlijk hoge archeologische bezit. Tijdens de opgravingen is een compleet boerenerf uit de 12e eeuw gevonden. Donkere verkleuringen in de gele zandlaag gaven aan waar de spantpalen van de gebouwen hebben gestaan. Ook zijn er andere sporen gevonden waaronder karrensporen (zandweg), sloten en bomen en talloze potscherven. Dit alles geeft een goede indruk van hoe het boerenerf er toen heeft uitgezien. De archeoloog is gevraagd om er een tekening van te maken, zodat we hier op een infobord bij de carpoolplaats uitleg over kunnen geven.

Voet- en fietspaden

Er worden in totaal 100 parkeerplaatsen aangelegd in een parkachtige omgeving. Middels glooiingen en beplanting worden de geparkeerde auto’s ingepast in de omgeving. Er wordt ook een fiets-/voetpad aangelegd met een fietsenstalling. De carpoolplaats wordt hierdoor zowel vanuit Nederweert als Weert goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Carpoolen is een van de oplossingen om de verkeersdruk op de A2 te doen afnemen. Met de aanleg van de carpoolplaats draagt Nederweert bij aan het bevorderen van een duurzame mobiliteit. De totale kosten voor de aanleg van de carpoolplaats zijn geraamd op € 350.000,-. De aanleg wordt grotendeels mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Limburg. Zij draagt € 260.000,- bij.

Advertentie

8 Reacties

  1. Als ze slim zijn nemen ze ook de nieuwe randweg mee tot aan de nieuwe carpoolplaats,kunnen ze al een hoop kosten besparen.

  2. Super initiatief ! worden we eindelijk verlost van de slordige hoek tegenover de mac

  3. @ voorstander Randweg: Als ze dan met stuk randweg beginnen bij de zuid willemsvaart, is het probleem al helemaal opgelost!

  4. Goed dat er nu ook een deugdelijk fietspad komt van het achterste gedeelte florastraat naar het fietspad bij de voetbalvelden/mc donalds. Scheelt heel wat gezigzag door de laurierstraat/ribesstraat. Is ook een onderbelicht pluspunt van dit plan.
    Goed nieuws voor fietser vanuit molenweg/Tichelveld/kerneelhoven etc richting Weert.

  5. Het al wel aan mij liggen , maar ik zie de hondenspeelweide niet terug.

    Iemand een idee hoe dat zit?

  6. Hoeveel draagt de gemeente Weert eigenlijk bij.?
    Dit is toch een voorziening waar beide gemeentes mee gebaat zijn?
    Ik ben bang dat ik het antwoord al weet.

  7. Weert was hier al vanaf het begin heel stellig in; er wordt niets bijgedragen vanuit Weerter zijde.

  8. Het is de bedoeling dat er een randweg komt. Een weg waar doorgaand verkeer kan doorrijden. Toch?

    Nu dat doorrijden laat te wensen over. Eerst op de rem voor de ingang van McDonalds, dan weer op de rem voor de uitgang van McDonalds. Vervolgens weer op de rem voor de ingang van het Casino/Wereldrestaurant en dan na een gevaarlijke bocht in de weg nog een keer op de rem voor de in-/uitgang van de carpoolstrook!

    Top geregeld gemeente Nederweert!

    Had maar eens een fatsoenlijke uitvoegstrook gemaakt voor dit hele stuk en daarbij de veiligheid van de voetgangers en fietsers eens wat meer in het oog genomen.

    Rustig wachten tot het een keer goed mis gaat…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie