Skip to content

Succes voor de jongens van Tensor Turnen Weert

Glendi
2 maart 2016 | 10:00

Tensor Turners WeertAfgelopen zondag 28 februari vond in Oirsbeek de finale van de 6e divisie en voorwedstrijd 3e divisie plaats van het Limburgs Kampioenschap Turnen Heren 2016 in Sporthal “In de Pollack”. ’s Ochtends kwamen voor Tensor Turnen Weert de jongens van de 6e divisie in actie. Na op 17 januari in Budel de eerste wedstrijd geturnd te hebben stond vandaag de tweede wedstrijd op het programma. De twee wedstrijden samen bepalen wie zich Limburgs Kampioen mag noemen van de 6e divisie.

Jort Jacobs greep in de eerste wedstrijd helaas net naast het podium. Vol overtuiging liet hij een paar hele strakke oefeningen zien met de hoogste score op vloer en tweede score op ringen, sprong en brug. Met deze inspanning werd hij knap tweede (op maar 0,2 punt achter de nummer 1). Overall resulteerde dit uiteindelijk in een prachtige derde plaats op het Limburgs Kampioenschap in de 6e divisie Pupil.
Ook de andere jongens, Irven, Wouter, Geert, Jasper en Max, lieten zien wat ze waard waren en turnden geconcentreerd en met plezier hun oefeningen. Helaas voor hen geen ereplaatsen, maar wel een mooie ervaring rijker.

’s Middags waren de jongens uit de 3e divisie aan de beurt. Zij turnden hun 1e voorrondewedstrijd voor het LK. Kay Driessen was op dreef en zette mooie oefeningen neer. Hij scoorde het hoogste op de ringen en brug en op een na hoogste op vloer en sprong. In zijn categorie instap 3e divisie behaalde hij een hele mooie zilveren medaille.
De andere turners, Enzo, Nordin, Ruben en Sef, behaalden persoonlijke successen. Voor de meesten was dit hun eerste LK wedstrijd. Hierin wisten zij hun mannetje te staan en lieten zij mooie oefeningen zien. Al met al een geslaagde wedstrijd voor de Turners van Tensor Turnen Weert.

De finalewedstrijd LK Turnen voor de 2e, 3e en 4e divisie is op 10 april in Kerkrade.