Skip to content

Leerlingen Citaverde scoren bovengemiddeld bij Rekentoets

Glendi
4 maart 2016 | 15:00

Advertentie

MAVO in het GROEN! RekenenexamenBij Citaverde college MAVO in het GROEN! hebben 56 leerlingen voor het 2F-niveau een cijfer 8 of hoger behaald. Hiervan hebben zelfs 8 leerlingen met veel trots het cijfer10 behaald. Leerlingen in het Havo moeten het niveau 3F behalen bij hun eindexamen. Bij MAVO in het GROEN! zijn er nu zelfs al 15 eindexamenleerlingen die dit niveau hebben behaald.

Sinds schooljaar 2014-2015 is de rekentoets voortgezet onderwijs onderdeel van het eindexamen. VMBO-leerlingen G/T moeten aan het eind van hun opleiding niveau 2F beheersen om verder te kunnen naar het MBO. Voor het huidige schooljaar heeft de minister van OCW vooralsnog besloten om het cijfer voor het rekenexamen niet mee te tellen.

Dit weerhoudt de MAVO in het GROEN! er echter niet van om te blijven investeren op rekenonderwijs. Vanaf het 1e tot en met het 4e leerjaar is er per week een extra rekenles ingeroosterd. Bovendien worden leerlingen die moeite hebben met rekenen in kleine groepjes extra begeleid. Mede hierdoor is de doelstelling ‘alle leerlingen behalen minimaal het 2F-niveau en minimaal 10% van de leerlingen slaagt op 3F-niveau’ behaald.

MAVO in het GROEN! is supertrots op de behaalde resultaten. Dank hiervoor aan de docenten, de remedial teacher en de tomeloze inzet van de leerlingen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie