Skip to content

Nieuw werk, weet jij wat je wilt?

Glendi
5 maart 2016 | 12:00

Advertentie

Angelique CarisVeel mensen zijn niet gelukkig in hun huidige baan, maar blijven toch zitten. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Je hebt vaste lasten, een gezin waarvoor je verantwoordelijk bent, de situatie maakt het moeilijk om de stap te zetten naar een andere baan. Daarnaast speelt de huidige onrust op de arbeidsmarkt een grote rol. Sommigen wachten te lang en als het dan echt niet meer gaat, worden er snelle keuzes gemaakt.

Haastige spoed is zelden goed

Ik adviseer altijd om geen snelle keuze te maken op het moment dat je het niet meer ziet zitten. Hierdoor ben je minder kritisch, waardoor je achteraf spijt kan krijgen van de gemaakte keuze. Nog verstandiger is het om geregeld na te denken over de volgende stap in je loopbaan. Wat wil je bereiken in de komende 5 jaar? Als je dat geregeld doet, kun je de juiste stappen zetten om tot je doel te komen.

Door aan loopbaanplanning te doen, voorkom je dat je te lang blijft zitten in die ongewenste baan. Maar nog belangrijker, je hebt de tijd om te overdenken wat je precies wilt. Welke sector of functie heeft jouw interesse? Waar sta je nu en wat moet je doen om daar te komen? je hebt tijd om een opleiding te volgen, indien nodig. Je kunt “bewust” een netwerk opbouwen in het vakgebied of de sector. Je kunt rondvraag doen over de ontwikkelingen en mogelijkheden in het vakgebied.

En het allerbelangrijkste “jij houdt de regie over je eigen werkleven”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie