Skip to content

Twee keer net niet ……..

Redactie
5 maart 2016 | 19:20

Fortutas NederweertNa de zware thuiswedstrijd van afgelopen donderdag tegen Peelpush die met 1-3 verloren ging, waar zeker meer in had gezeten moesten we vandaag de uitwedstrijd tegen Tilburg spelen.

Wedstrijdverslag

De wedstrijd begon om 10.30 uur, dus moesten meiden al om 09.00 uur vertrekken wat toch wel vroeg is. Dat was de eerste set ook wel te merken, en het vroege tijdstip en de wedstrijd van afgelopen donderdag nog in de benen, wat resulteerde in een moeizame start. Tot de stand 12 – 12 ging het gelijk op waarna het aan onze zijde fout ging, passes kwamen niet meer aan en het elkaar coachen in het veld verliep ook moeizaam wat resulteerde in een 25 – 18 nederlaag.

Fortutas Nederweert 3 Fortutas Nederweert 2

In de tweede set verliep het heel anders, felheid en gedrevenheid in het spel en de wil om te winnen. We kwamen al snel op een voorsprong van 1 – 8 waarna Tilburg een time-out aanvroeg, maar dit deerde de meiden niks en gingen met dezelfde instelling verder en liepen uit naar 13 – 24, dit setpoint werd mooi verzilverd en zo werd het 1 -1 in sets.

De derde set was van hetzelfde niveau als de tweede set, met harde diepe opslagen had het team van Tilburg de grootste moeite en zo liepen onze meiden snel uit naar een voorsprong van 11 – 19. Met passie en mooie aanvallen werd ook de derde set binnen gehaald met dezelfde cijfers als de tweede, 13 – 25 en een voorsprong van 1 – 2 in sets.

Nu kwam het erop aan, als de vierde set werd gewonnen zouden de meiden de eerste overwinning halen in de Topklasse.
De start verliep goed, niet met mooi volleybal maar met werkvolleybal kwamen de meiden op een voorsprong van 11 – 16….. maar je zag de felheid en gedrevenheid wegvloeien in het spel en de vermoeidheid toeslaan. De pijntjes van de wedstrijd van afgelopen donderdag kwamen langzaam boven drijven, daar waar Tilburg nog vrij fris op het veld stond.

Tilburg kwam op 19 – 19 gelijk en werd steeds sterker, of je kunt ook zeggen dat aan onze zijde bijna niks meer goed ging.
Deze belangrijke set werd met 25 – 20 verloren en werd het 2 – 2 in sets. Dus kwam er een vijfde set aan die de beslissing moest brengen. Tilburg ging op dezelfde weg verder en liepen snel uit naar een 8 – 3 voorsprong, waar onze meiden er fysiek en mentaal doorheen zaten. Jammer genoeg werd de vijfde set verloren met 15 – 8 …… dus een 3 – 2 nederlaag.

Misschien was het toch iets te veel, twee topwedstrijden in 3 dagen, twee keer de kans gehad op meer punten of zelfs een overwinning, je kan ook zeggen vandaag 2 punten gewonnen maar zo voelde het niet bij de meiden en onze supporters en coaches, het voelde twee keer net niet.