Skip to content

Doppenspaaractie voor hulphonden

7 maart 2016 | 13:44

Arjan Elbers van Get.Noticed Internet & e-Commerce uit Nederweert gaat zich inzetten voor een doppenspaaractie voor hulphonden die ingezet kunnen worden bij autisme. Arjan stelt zijn kantoor beschikbaar als inzamelpunt voor Nederweert. Hiermee helpt Arjan een vriend die al jaren werkzaam is als begeleider in de zorg met en voor clienten met ASS, bij velen beter bekend als autisme.

Het beeld wat er in de huidige maatschappij heerst is nog altijd vooral geënt op films als Rainman, Mercury Rising of Ben X. En hoewel deze films een duidelijk beeld geven van een bepaalde persoon met autisme is het niet wat in de praktijk werkelijkheid is. Want: Heb je 1 autist gezien, dan heb je 1 autist gezien.

hond-doppenOok mensen met autisme hebben baat bij hulpmiddelen. Een agenda, begeleiding op leefgebieden als financiën, werk of vrije tijd of het gebruik maken van een netwerk. Ook een hulphond kan erg geschikt zijn. Deze honden worden opgeleid door het KNGF en zijn geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar om hen te ondersteunen in het dagelijkse leven. Dit kan betekenen dat de hond kan zorgen voor rust wanneer het kind het te druk krijgt in zijn hoofd, dit kan een vrijetijdsinvulling zijn, of zelfs zorgen voor meer sociale contacten. Ook hierbij geldt: maatwerk is belangrijk.

De basisopleiding van een hulphond kost minimaal € 5000,- per jaar. Het KNGF is afhankelijk van giften en sponsors maar heeft ook een eigen actie. Doppen sparen. Simpel, plastic doppen sparen. Deze doppen worden verzameld en ingeleverd voor recycling. Nadat er in 2015 40.000 kilo doppen is opgehaald, staat de teller na de eerste 2 maanden van 2016 al op 20.000 kilo. Voor 1 jaar basisopleiding is ongeveer 20.000 kilo nodig. En uiteraard: hoe meer honden kunnen beginnen, hoe beter.

Wanneer jij of je omgeving, bedrijf, instellling of sportclub een bijdrage wil leveren kun je meer informatie vinden op www.geleidehond.nl. Op deze site staat duidelijk vermeld welke doppen je kunt sparen en waar je deze kunt inleveren. Namens het KNGF, de kinderen met autisme en namens mijzelf alvast enorm bedankt.

Doppen mogen bij GetNoticed aan de Eindhovensebaan worden ingeleverd van maandag – vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Alle harde plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen en deksels van deze producten:
– Mineraal- of spuitwater
– Frisdrankflessen
– Melk- of yoghurtpakken
– Fruitsappakken
– Sportdrank
– Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
– Zepen en shampooflessen
– Deo-en spuitbussen
– Slagroombussen
– Pindakaas- en chocoladepastapotten

Advertentie

1 Reactie

  1. Geweldige aktie!! Iedereen steunen dus!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie