Skip to content

Boeket is één van veiligste gebieden van Limburg

9 maart 2016 | 22:05

Veiligheidsavond buurtschap Boeket 2Woensdagavond was er een veiligheidsavond georganiseerd door buurtschap Boeket in samenwerking met politie en de gemeente Nederweert. De burgemeester opende de avond met de woorden dat het helemaal in deze tijd past om te praten over veiligheid. Hij refereerde aan een gesprek dat hij woensdagmiddag had gehad met de gedupeerde van een woninginbraak aan de Lage Kuilen in Nederweert. Hierbij waren ook de heldhaftige buurtbewoners aanwezig die er voor gezorgd hebben dat de daders uiteindelijk in Duitsland zijn aangehouden.

Veiligheidsavond buurtschap Boeket 3 Veiligheidsavond buurtschap Boeket

Afgelopen week heeft de politie samen met de gemeente een korte “veiligheidsschouw” gehouden in buurtschap Boeket. Er zijn weinig tot geen meldingen van overlast en de sociale controle is heel groot. Boeket is één van de veiligste stukje Limburg.

Tijdens de wijkschouw werd duidelijk dat er ook in Boeket wel wat aandachtspunten zijn. Er zijn wat gevaarlijke verkeerssituatie naar voren gekomen die inmiddels al onder de aandacht zijn gebracht bij de buitendienst van de gemeente Nederweert. Ook een aantal woning met hoge begroeien werden getoond. De wijkagent adviseert om je eigen buren eens naar je woning te laten kijken door de ogen van een inbreker.

Wijkagent Ivo Kwantes

Verlicht donkere plekken rondom je woning en sluit ramen en deuren, ook al ga je maar voor 10 minuten weg! “Goede verlichting rondom maar ook zeker in huis kost op jaarbasis maar 10 à 15 euro. Het zorgt er wel voor het dievengilde je voorbij loopt“, aldus de wijkagent Ivo Kwantes. Verder roept hij op om vooral gebruik te maken van BuurtWhatsApp en Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Stel je kent iemand waarvan je het vermoeden hebt dat hij of zij hennep kweekt. Je kunt dit dan melden bij Meld Misdaad Anoniem, zonder dat je privacy geschonden wordt. “Je naam zal echt nooit bekend worden“, aldus de wijkagent.

Tijdens de informatieavond bij de Le Winnen waren ruim 50 geïnteresseerden leden van de buurtvereniging of buurtbewoners aanwezig. Er werd een korte toelichting gegeven op de BuurtWhatsapp-groep. Aanmelden voor de groep kan via het formulier dat huis aan huis is verspreid of een mailtje sturen naar buurtboeket@gmail.com.

De burgemeester vroeg de aanwezige om problemen aan te dragen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Onderwerpen als de veiligheid op de Booldersdijk, glasvezel, reflectorpaaltjes en straatverlichting langs de weg kwamen aan de orden.

Ron Wijen Tetusafe Bouwkundige Beveiliging 2 Ron Wijen Tetusafe Bouwkundige Beveiliging

tetusafe beveiliging nederweert logoRon Wijen van Tetusafe Bouwkundige Beveiliging liet met eenvoudige voorbeelden en gereedschappen zien hoe dieven zich toegang kunnen verschaffen bij een openstaand kiep-raam of een deur die niet op het nachtslot zit.

Annelies Terium bedankt iedereen namens de buurtvereniging voor de aanwezigheid.

Voorbeeld van een Whatsapp groep in de buurt

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie