Skip to content

Kom zwerfafval prikken. Samen groots toch?

14 maart 2016 | 11:45

NatuurschoonmaakdagZwerfafval is voor veel burgers een doorn in het oog. Kom daarom in actie tijdens de Natuurschoonmaakdag aanstaande zaterdag 19 maart. In een groot gedeelte van het buitengebied van Nederweert én in de kernen wordt door vele vrijwilligers het zwerfafval opgeruimd.

Voorheen was de Natuurschoonmaakdag vooral gericht op het buitengebied, maar sinds enkele jaren worden ook initiatieven binnen de bebouwde kom opgepakt. Want ook in de kernen kom je zwerfafval tegen. Buurtvereniging Strateris, Basischool de Klimop, de WBC Geenestraat en Schoolstraat/St. Josephstraat hebben al diverse keren meegeholpen.

Ook leden van motorcrossclub De Peelrijders hebben de afgelopen jaren gehoor gegeven aan de oproep om een steentje bij te dragen. Zij gingen in de omgeving van de motorcrossbaan aan de slag met het verwijderen van zwerfafval. Ook de Modelvliegclub Nederweert doet mee in de week van de Natuurschoonmaakdag. Het zou mooi zijn als deze initiatieven in 2016 een vervolg krijgen.

De gemeente roept dan ook iedereen op om samen met buurtgenoten, familieleden, vrienden of collega’s in een gedeelte van je woonomgeving zwerfafval in te zamelen. Dit kan zaterdag, maar ook op een andere dag in de week voor of na deze dag. Wil je meedoen? Meld je dan voor 17 maart aan via www.nederweertschoon.nl of per e-mail: info@nederweertschoon.nl. Geef aan met hoeveel volwassenen en kinderen je meedoet en of je aanwezig bent bij de afsluiting. Uiteraard kun je je deelname ook telefonisch doorgeven via 0495 – 677 111.

Natuurschoonmaakdag

De Natuurschoonmaakdag start op zaterdag 19 maart om 8.30 uur bij de gemeentegarage aan de Gutjesweg. De afsluiting is om 12.30 uur. Voor alle deelnemers is er na afloop koffie/thee en broodjes. Ook voor de kinderen is er iets lekkers.

De Natuurschoonmaakdag wordt georganiseerd door de wildbeheereenheden, de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie (IVN), de Vogelwerkgroep Nederweert, hengelsportvereniging St. Petrus uit Weert en de gemeente Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie