Skip to content

Citaverde College Nederweert heeft keurmerk voor duurzame school

Redactie
16 maart 2016 | 15:15

Advertentie

Foto_behorend_bij_persbericht_eco-schools_MAVO_in_het_GROEN_Op woensdag 16 maart 2016 heeft Citaverde College MAVO in het GROEN het bronzen certificaat ontvangen van Eco-Schools Nederland. Daarmee hebben alle VMBO-scholen van Citaverde College dit certificaat behaald. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om verschillende duurzaamheidsthema’s aan te pakken. In het resterende schooljaar staan nog een aantal acties gepland die ons op weg zullen helpen naar de volgende stap, het Zilveren certificaat.

Eco-Schools is een internationale organisatie die scholen helpt leerlingen te stimuleren om zélf activiteiten te ondernemen om de school verder te verduurzamen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Er wordt een actieplan opgesteld waarbij leerlingen actief betrokken worden. Deze acties rondom duurzaamheid zijn bedacht door leerlingen en worden uitgevoerd in en om de school.

Het bronzen certificaat is een voorloper op het behalen van het uiteindelijke doel: de VN-erkende Groene Vlag. Hiermee kan de school zich profileren als duurzame onderwijsinstelling.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie