Skip to content

Rascalfest: “Vooruit met de Gijt!”

16 maart 2016 | 11:25

Hengist & HorsaJawel, de eerste acts en speciaalbierbrouwers zijn bevestigd! Ruim twee maanden voordat het feest los barst, kunnen dan eindelijk de eerste namen bekendgemaakt worden.

De eerste act die we bekend kunnen maken is Hengist & Horsa, een strijdlustig singer-songwriter duo uit Utrecht met Twentse roots. Dit muzikale duo is ontstaan in een skihut in het Tsjechische Reuzengebergte. Daar ontdekten ze, naast hun harmonieuze stemgeluid, een liefde voor folkmuziek, melancholie en Tsjechisch bier. Ze brengen prachtige, sfeervolle, ingetogen nummers. Perfect om in alle rust te genieten van een heerlijk speciaalbiertje.

Festival, speciaalbier en muziek. Een band die dan natuurlijk niet mag ontbreken is The Hillbilly Moonshiners. The Hillbilly Moonshiners spelen bekende nummers van vroeger en nu op hun eigen “bluegrass” manier. Met meer dan 70 optredens in 2015 en het lanceren van hun eigen specialbier in samenwerking met de Natte Gijt timmeren de Hillbilly Moonshiners hard aan de weg. We zijn dan ook trots dat ze ook de weg naar RascalFest weten te vinden.

Niet alleen de Hillbilly Moonshiners zullen te vinden zijn op RascalFest. Ook de brouwer van hun eigen speciaalbier kan natuurlijk niet ontbreken. Brouwerij de Natte Gijt is hiermee de eerste brouwerij die we bekend kunnen maken. Deze brouwers zien bier als puur plezier en dat proef je. In 2011 werden ze zelfs Nederlands Kampioen Bierbrouwen. Onder het motto ‘Van ons bier moet je kunnen genieten met vrienden, bier moet plezier brengen’ brouwen zij verrassende biersmaken. Ze staan bekend om onder andere ‘Doospels Dubbel’, een samenwerking met De Dorpsherberg in Ospel, en natuurlijk ‘Billy’s Brew – Smokey Banjo Goat Ale’, het speciaalbier van de Hillbilly Moonshiners.

Dat je 3 en 4 juni alvast in je agenda moet blokken, wordt langzaamaan steeds duidelijker. Wil je toch graag nog iets meer weten voordat je besluit om te komen? Geen probleem! Houd de website www.rascalfest.nl en de Facebookpagina gewoon nog even in de gaten, want dit was pas het begin van een hele mooie line-up en een aantal steengoede bierbrouwers.

Advertentie

1 Reactie

  1. Vooruit met die geit en laat de bok maar springen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie