Skip to content

Joep in de ban van de Boekenweek – Roman

Redactie
18 maart 2016 | 20:31

Advertentie

Boekenweek Joep Gommans BrunaTot en met zondag staat bij Bruna Nederweert alles in het teken van de Boekenweek. Deze 81e Boekenweek heeft als motto ‘Was ich noch zu sagen hätte’. “Dit jaar gaan we ook de grens over,“ aldus Joep. “Naar onze oosterburen, maar ook naar het westen, zuiden en noorden. Want met boeken van buitenlandse schrijvers kom je overal!

Joep Gommans van de Bruna in Nederweert maakt deze week elke dag een boekkeuze uit een bepaalde categorie. Vandaag een aantal recensies uit de categorie Roman.

NachtegaalNachtegaal

Kristin Hannah – € 10,00



Kristin Hannah kennen we van de zeer geliefde romans Het familiportet en De bakkersdochter. In haar nieuwe boek lezen we hoe de oorlog twee zussen uit elkaar drijft.

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Zolang er leven isZolang er leven is

Hendrik Groen – € 19,99



We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Iedereen die wel eens in een verzorgingshuis komt voelt: zo is het! 

Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij zijn medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Ondertussen is Hendrik Groen het gesprek van de dag in vele zorginstellingen. Het boek is zo goed dat de rechten aan 25 landen zijn verkocht en er komt een tv-serie aan. Wie is toch deze mysterieuze (nep)bejaarde?

NachtblauwNachtblauw

Simone van der Vlugt – € 19,99

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Door de vele radiocommercials zijn we extra nieuwsgierig geworden naar het nieuwste boek van Van der Vlugt, vooral bekend om haar geweldige thrillers.

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat.

Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt
ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden?

Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Een leven na jouEen leven na jou

Jojo Moyes – € 19,99


Een leven na jou is het vervolg op de bestseller Voor jou. En met deze nieuwe titel gaat Moyes die status minstens evenaren.

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

De schrijfster heeft het talent om vol warmte en humor het alledaagse bijzonder te maken.

Een makkelijk kind
Een makkelijk kind
Mireille Geus – € 18,99

Een geestig en zeer verrassend debuut wat leest als een trein!

De studentes Willemijn en Parel mogen een week op een luxe villa met sauna passen, in België. Willemijn ziet het als een kans om de band met haar vriendin weer stevig aan te trekken. Parel kan als geen ander verhalen verzinnen en vertellen, en precies die afleiding heeft Willemijn nodig. Wanneer ze ‘s avonds aankomen bij de villa, blijkt het vertrekkend echtpaar nog een vreemd verzoek te hebben: of ze niet alleen op het huis, maar ook op hun kind willen passen. Dat ligt boven al te slapen.

Met tegenzin gaan Parel en Willemijn akkoord, niet wetend dat hun vriendschap hierdoor danig op de proef zal worden gesteld. De volgende ochtend blijkt het kind verdwenen te zijn.

LEES MEER

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie