Skip to content

Roofvogelshow in Eynderhoof

Glendi
19 maart 2016 | 10:00

Advertentie

Valkenier Eynderhoof Nederweert-EindIn Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind maakt de jeugd een belangrijk deel uit van hun klandizie. Speciaal voor deze doelgroep wordt er elke woensdagmiddag van april tot en met oktober een bijzondere activiteit georganiseerd.

Het gaat in Eynderhoof om leren en ontdekken op een manier die bij de jongeren past; speels, spannend en vooral leerzaam. Zo is er elke maand een kinderbakdag, een knutselmiddag of kun je heerlijk spelen en ravotten. Voor de wat oudere jeugd is het museum bij uitstek geschikt voor een ontdekkingstocht door de tijd van opa’s en oma’s. Eynderhoof is alles op het gebied van proeven, ruiken en ontdekken, maar daarnaast is het er vooral gezellig en leuk. Op zoek naar een mooi thema voor je spreekbeurt of heb je nog nooit een smid op een aambeeld horen slaan, of een boom in planken gezaagd zien worden, dan moet je naar Nederweert-Eind komen!

Op woensdag 30 maart wordt meteen al een spectaculaire roofvogelshow georganiseerd. Valkenier Evelien komt met haar woestijnhavik Meeko op bezoek. Meeko was de afgelopen winter een van de hoofdrolspelers in de TV-serie “Het geheim van Eyck”. Evelien verzorgt tussen 13.00 en 17.00 uur een tweetal voorstellingen waarbij de kinderen tussendoor de havik kunnen bewonderen en misschien laat ze hem bij een echte durfal op de hand landen. Dappere vaders en moeders kunnen natuurlijk meekomen en mogen mooie foto’s maken. Mooie foto’s mag je mailen naar Eynderhoof en de winnaar ontvangt een leuke prijs.

Uilenballen
Naast de spectaculaire roofvogel kunnen de kinderen onder leiding van twee deskundige vogelkenners en een aantal kindergidsen helpen met het uitpluizen van uilenballen (braakballen). Uilen slikken hun prooi vaak in zijn geheel in. De stukjes die onverteerbaar zijn, blijven in hun maag achter en worden na een poosje weer uitgespuugd. Als je ze uit elkaar peutert, weet je precies wat ze hebben gegeten. Je vindt bijvoorbeeld een schedeltje en haren van een veldmuis, een pootje van een bosmuis of het schild van een kever. Hoe pluis je een braakbal uit? Dat leer je deze middag op Eynderhoof.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie