Skip to content

Adopteer een knuppelbrug in De Groote Peel

Redactie
21 maart 2016 | 21:18

Advertentie

Knuppelbrug - Marijke VaesIs het niet heerlijk om door de natuur te wandelen, zonder er natte voeten aan over te houden? Dat dachten ze ook in Nationaal Park De Groote Peel in Ospel. Honderden meters lange (knuppel)bruggen zijn daar aangelegd om wandelaars te laten genieten van het prachtige hoogveengebied. Weer, wind en intensief gebruik eisen nu echter hun tol, en moeten de houten bruggen regelmatig vervangen worden.

Staatsbosbeheer heeft de knuppelbruggen 50 jaar geleden aangelegd, tegelijk met de bouw van het Buitencentrum. Allebei jarig dus! Als 10% van de inwoners van Nederweert tien euro doneren (als verjaardagscadeautje) kan de eerste knuppelbrug al worden vervangen.

Doneer voor de knuppelbrug

Buitenfonds van Staatsbosbeheer maakt het nu mogelijk om een stukje van een knuppelbrug te adopteren. Vanaf vandaag staat het project op het Buitenfonds.nl en kun je doneren. Er zijn drie bruggen. De kleinste is 75 meter lang, de middelste 175 meter en de grootste is zelfs 230 meter lang. Wil jij een deel van de knuppelbrug de jouwe noemen? Doneer dan nu!. Ze beginnen met de kortste brug van 75 meter. Help mee en adopteer een stukje knuppelbrug.

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied van internationale allure. Het natte gebied wordt regelmatig bewandeld door liefhebbers van heinde en verre. De bruggen zorgen er niet alleen voor dat mensen – zonder natte voeten te krijgen – het gebied kunnen beleven, ze zijn ook van grote cultuurhistorische waarde. De bruggen zijn gebouwd naar ‘oud Romeins’ model, en hebben grote attractiewaarde voor het gebied.

Advertentie

1 Reactie

  1. Adopteer een ruiterpad wil ik wel doen.

    Op de heide echt wel plaats daarvoor maar dat doen ze helaas niet.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie