Skip to content

Heb jij studiekeuzestress?

Glendi
22 maart 2016 | 15:01

Advertentie

Angelique CarisOp 1 mei is het weer zover, dan moet iedereen die volgend schooljaar wil starten aan een HBO of WO opleiding zich hebben aangemeld. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent om onnodige problemen te voorkomen. Het kiezen van een studie vergt wat tijd en goed voorwerk zorgt ervoor dat je achteraf niet tot de conclusie komt dat de gemaakte keuze niet bij je past.

Eerst onderzoeken dan kiezen

Veel jongeren weten niet welke studie het beste bij hen past en kiezen zomaar wat. Snel komen zij tot de keuze, om er tijdens het eerste studiejaar achter te komen dat de gekozen studie niet bij hen past. Door snel te kiezen stop je de studiekeuzestress voor even. Echter bij een onjuiste keuze wordt de stress later nog veel groter, laat staan de kosten die het met zich meebrengt.

Als we een auto kopen doen we toch ook eerst onderzoek als we het nog niet zeker weten? Je kijkt eerst wat je belangrijk vindt en wat bij je past? Als je een broek of een shirt koopt, kijk je ook eerst of die lekker zit en de kleur bij je past. Waarom gebeurt dat dan niet bij het maken van een studiekeuze?

Mijn advies is eerst te kijken naar jezelf, wie ben je, wat kan je en wat wil je? Kijk daarna naar studies, wat is er allemaal in de wereld van opleidingen? Als je beide hebt onderzocht is het maken van een passende studie de laatste stap. En mocht je er zelf niet uitkomen? Dan mag je me altijd bellen of mailen.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie