Skip to content

Plan voor 36 zorgwoningen aan Staat

Redactie
22 maart 2016 | 9:58

Advertentie

Garage Stienen Nederweert-1Het college van Nederweert heeft in principe medewerking toegezegd voor de bouw van 36 nieuwe zorgwoningen aan Staat in Nederweert. Ongeveer 17 woningen zullen geschikt zijn voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. De overige woningen (18) zijn bestemd voor zelfstandig wonende ouderen met een hulp en/of zorgvraag. Eén woning is bestemd voor de beheerder.

Volgens onderzoek, uitgevoerd in opdracht van initiatiefnemer CareO Nederland, is er in de toekomst behoefte aan extra zorgwoningen in Nederweert. Dat de gemeente positief staat tegenover over het plan is voor CareO Nederland belangrijk voor de aanvraag van de financiering.

Voor het woon-zorgconcept zegt CareO in principe afspraken te hebben gemaakt met een zorggroep. Zij zullen hoofdhuurder worden van het totale complex. De Woningvereniging Nederweert is hiervoor ook benaderd maar ziet, vanwege hun beperkte investeringsmogelijkheden, af om in dit project te stappen. Het concept gaat ervan uit dat de huurders (senioren) zorg geïndiceerd zijn en wil daarvoor ook een toelatingsbeleid opstellen en koppelingen leggen met een huur- en zorgovereenkomst. Op het moment dat de zorgbehoevende komt te overlijden, mag een partner wel blijven wonen.

Het plan is geprojecteerd aan Staat, op de hoek waar voorheen garage Stienen lag. Het garagegebouw met omliggend terrein is niet meer als zodanig in gebruik en maakt een vervallen en onderkomen indruk. De locatie wordt, samen met het aangrenzende gebied van de boerenbond, gezien als een onaantrekkelijke locatie.

Advertentie

1 Reactie

  1. Zorgwoningen staat:

    Zal een verbetering zijn voor staat, vlak hierbij zat vroeger de koolenboer


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie