Skip to content

Rascalfest gaat internationaal

Redactie
24 maart 2016 | 13:21

Advertentie

PortraitNee, Rascalfest gaat niet naar het buitenland. We halen het buitenland gewoon naar Nederweert! Met andere woorden: de eerste internationale naam wordt aan het programma toegevoegd. Daarnaast wordt ook weer de nieuwe generatie ingezet tijdens deze editie. Kippenvel gegarandeerd!

Portrait B

De in 2010 opgerichte band Portrait B is een vijfkoppige band afkomstig uit het Belgische Maasmechelen. In 2012 brachten ze hun eerste album uit en vanaf 2013 mochten ze meerdere awards in ontvangst nemen, zoals ‘Best Song’ tijdens de Exposure Music Awards Belgium. Het is een rockband met een internationale, maar “eigen” sound die ook buiten België steeds meer fans weet te veroveren. Vooral in Nederland en Engeland neemt het aantal optredens flink toe.

Scary KidsScary kids

Naast de eigen sound van het Belgische Portrait B verwelkomen ze ook een band met eigen sound van Nederlandse bodem. Niet zomaar een Nederlandse band, maar een lokale band: Scary Kids. Deze jonge band bestaat sinds 2014 en speelt voornamelijk akoestische rock- en popnummers. Hoewel ze nog jong zijn, hebben ze inmiddels flink wat podiumervaring opgedaan. Zo speelden ze tijdens de braderie in Nederweert, stonden ze op Molenakker Open Podium en hebben ze meerdere Nederweerter cafés voorzien van goede muziek.

De steekwoorden “internationaal” en “jong” zijn beide te koppelen aan de tweede bierbrouwer die de organisatie bekend wil maken: Oldskool. Dennis Kort, eigenaar en brouwer van Oldskool, is één van de jongste biersommeliers ter wereld. Hoewel hij tot de jonge generatie behoort, richt hij zich op de “oude” biertypes. Het speciaalbier van tegenwoordig bevat steeds vaker toegevoegde suikers en kruiden. De speciaalbieren van Oldskool zijn geïnspireerd door de Engelse en Duitse stijlen. Deze Nederlandse brouwer brouwt zijn speciaalbier dan ook volgens het Duitse Reinheitsgebot, dus zonder toegevoegde suikers, kruiden en zuren. Zijn motto is “Speciaalbier is goed, maar specialer bier is beter”.

Loopt het water jou ook al in de mond? Kom dan op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni naar Rascalfest en laat je verrassen door de vele heerlijke speciaalbieren en de goede muziek.

Aangezien het nog een tijdje duurt voordat het zover is, kun je tot die tijd onze website en de Facebookpagina in de gaten houden, want Rascalfest heeft nog veel meer voor jullie in petto!

Lees meer:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie