Skip to content

Succesvolle opening Tourist Information Center Land van Antje

Redactie
24 maart 2016 | 8:00

Advertentie

Tourist Information Center Land van AntjeOnder grote belangstelling vond vrijdag 18 maart de officiële opening van het Tourist Information Center Land van Antje in Weert plaats. Burgemeesters, wethouders en schepenen uit de gemeenten die deel uitmaken van het Land van Antje woonden de feestelijke opening bij. In het Land van Antje is samenwerking de sleutel tot succes. De grote opkomst bij de opening vormt dan ook een belangrijke stap om het toerisme in de regio samen naar een hoger plan te tillen.


Promotie van de grensoverschrijdende regio

De lokale bestuurders kregen de tijd om te vertellen over hun gemeente en wat zij verwachten van het Tourist Information Center. Vervolgens lanceerden zij gezamenlijk de gloednieuwe website www.landvanantje.eu. Toeristen, dagrecreanten en inwoners van de regio vinden daar informatie op het gebied van natuur, uitgaan, eten en drinken, actief en sportief, kunst en cultuur, overnachten en winkelen.

Tourist Information Center
Het Tourist Information Center is het onthaalcentrum voor bezoekers aan het grensoverschrijdende natuurpark Kempen~Broek. In het Tourist Information Center (TIC) vinden toeristen en recreanten informatie over de regio, activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen. Medewerkers van het TIC kunnen bemiddelen bij het reserveren van arrangementen, dagtrips, wandelingen en eventueel overnachtingen. Daarnaast ontwikkelt het TIC met haar partners concepten om het toerisme in het Land van Antje verder te ontwikkelen. Een van die concepten is het herstellen van de spoorverbinding Weert-Hamont-Antwerpen voor personenvervoer.

Een intensieve samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, instanties en instellingen, verhoogt de aantrekkingskracht, kwaliteit en waarde van de regio. Voor zowel (toekomstige) inwoners, recreanten, toeristen als de zakelijke markt. De groenste regio van de wereld heeft veel te bieden en is uitermate interessant als vestigingsgebied voor bedrijven in de maakindustrie, logistiek, dienstverlening en land- en tuinbouw. Alle gemeenten tezamen kunnen profiteren van een grote toestroom van nationale en internationale toeristen, recreanten en bedrijven. Het Tourist Information Center Land van Antje is een eerste, succesvolle aanzet tot samenwerking waardoor de gestelde doelen kunnen worden behaald.

Land van Antje
Het Land van Antje is de benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Cranendonck, en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Doelstelling is om gezamenlijk het Land van Antje te promoten door het ontwikkelen, uitwisselen en communiceren van unieke en onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie