Skip to content

Nieuwe samenwerking voor betere dementiezorg

Glendi
25 maart 2016 | 8:30

Advertentie

Samenwerking Land van Horne en Vincent van GoghDe Stichting Land van Horne en Vincent van Gogh werken samen in de zorgverlening voor dementerende ouderen met gedragsproblemen. Die samenwerking gaan zij nu verder intensiveren. De twee organisaties gaan onder andere een tijdelijke opvangvoorziening realiseren voor ouderen uit Weert en omstreken die in een crisissituatie verkeren. Edwin Delsing, voorzitter van de raad van bestuur van Land van Horne, en Frans van de Vranden, Chief Health Officer van het Vincent van Gogh, ondertekenden daarvoor op 23 maart een overeenkomst.

Zorgorganisatie Land van Horne en Vincent van Gogh, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, bundelen de kennis en expertise die zij hebben over goede ouderenzorg, dementie en gedragsproblematiek. Zij realiseren zich namelijk heel goed dat de vele ontwikkelingen in de zorg een beroep doen op zorgorganisaties om effectief met elkaar samen te werken binnen een regionale keten.

Land van Horne en Vincent van Gogh gaan ook samenwerken in de zorg voor een bepaalde groep kwetsbare ouderen. Op korte termijn willen zij een opnamevoorziening voor dementerende ouderen met gedragsproblemen realiseren in Weert. Hier kunnen ouderen uit Weert en omliggende gemeenten tijdelijk verblijven als er sprake is van een crisis. Zo’n situatie kan bijvoorbeeld ontstaan bij ernstig probleemgedrag die de veiligheid van de persoon of omgeving in gevaar kan brengen. Voorheen moesten mensen uit Weert en omgeving dan naar een opvang in bijvoorbeeld Eindhoven of Venlo.

Op de langere termijn zal de nieuwe samenwerking onder andere voorzien in een kenniscentrum, deskundigheidsbevordering van medewerkers en samenwerking in de huisvesting voor dementerende ouderen met gedragsproblematiek.

De Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.300 medewerkers en 1.300 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren.

Vincent van Gogh is met 12.000 cliënten de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen in Noord- en Midden Limburg en delen van Brabant. Vincent van Gogh behandelt en begeleidt mensen met psychische, psychiatrische en verslavingsproblemen en werkt nauw samen met cliënten en familie of naasten aan herstel en maximale deelname aan de samenleving. Alles vanuit het motto’s ‘herstel is haalbaar’ en ‘wonen doe je thuis’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_26 Woningbrand Kazernelaan Weert-3
Veel rookontwikkeling bij ‘middelbrand’ Weert
26 september 2024 | 6:09
Ni-jwieerter-Vastelaovendj-Pleinfestein
Bekijk hier het programma
25 september 2024 | 20:00
Stop de sloop van het Ckwartier
Vanavond besluit de gemeenteraad over de toekomst
25 september 2024 | 19:27
Screenshot
Inmiddels een traditie
25 september 2024 | 19:00

Advertentie