Skip to content

SP zet vraagtekens bij nieuwe randweg Nederweert

Redactie
29 maart 2016 | 19:25

Advertentie

Randweg-NederweertDe SP in het Limburgs Parlement zet vraagtekens bij de aanleg van een nieuwe randweg in/om Nederweert. Ze vraagt zich af of we niet voor de gek worden gehouden door maar weer een nieuw onderzoek op te starten.

De coalitiepartij verwijst naar een onderzoek van de provincie waaruit zou blijken dat de kosten van de weg niet opwegen te de baten. Niet alle kosten en baten van een randweg zijn in geld uit te drukken. Om een gedegen afweging te kunnen maken, moet nu de noodzaak van een nieuwe wegverbinding concreter worden onderbouwd en ingebed in een bredere toekomstvisie, zo adviseert een PCOL-commissie. En dat gaat nu dus gebeuren.

Het nieuwe onderzoek moet aangeven waarom de randweg nodig is en zal volgens de SP ook duidelijkheid moeten geven of het budget van 20 miljoen voldoende is. Vrijdag wil de SP dit bespreken in de statencommissie naar aanleiding van een brief van de Alliantie van stakeholders waarin behalve de buurtverenigingen en dorpsraden ook de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en de Milieufederatie Limburg zijn vertegenwoordigd.

Een meerderheid van de gemeenteraad van Nederweert is voor de aanleg van een randweg. Die heft de huidige barrière tussen het centrum en de kern Budschop op die wordt gevormd door de huidige N266. Ook heeft de randweg positieve gevolgen voor het centrum van Nederweert en zorgt ze voor meer veiligheid, aldus de meerderheid.

Bron: 1Limburg

Advertentie

2 Reacties

  1. De meerderheid die zich in de raad van Nederweert aftekent voor de nieuwe randweg bestaat met name uit VVD en CDA., samen 9 zetels. De PvdA en JAN zijn uiterst sceptisch, niet alleen vanwege het mogelijk onzinnig verplaatsen van overlast, maar vooral ook omdat het de gemeente zelf waarschijnlijk tussen 8 en 12 miljoen gaat kosten ipv de afgesproken 5 miljoen. Voor die bedragen kunnen we veel nuttige dingen dien in Nederweert

  2. Joazeker Cor, det hebste good gezagdj jong!! Ut es ein kwestie gewoore van wieter goan of gezichtsverlees!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie