Skip to content

Verdachten van drugshandel aangehouden

Redactie
1 april 2016 | 12:04

Advertentie

politie handboei geweer aanhouding 7128In een onderzoek naar de handel in drugs in Cranendonck hield de politie in de eerste helft van maart vier mannen aan in Weert, waaronder een 19-jarige man uit Ospel. Zij worden verdacht van het verhandelen van drugs binnen de gemeente Cranendonck. De politie nam onder meer hennep, cocaïne en Xtc-pillen in beslag.

Naar aanleiding van overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en binnengekomen informatie over mogelijke handel in verdovende middelen in de gemeente, startte de politie in Cranendonck in november 2015 een onderzoek op. De wijkagenten zijn vanwege hun oog-en oorfunctie in het gebied en de kennis die zij hebben van hun wijk nadrukkelijk betrokken bij het rechercheonderzoek. Hieruit kwam naar voren dat op diverse plaatsen binnen de gemeente Cranendonck hard- en softdrugs werden verkocht. Dit gebeurde op afgesproken plaatsen op de openbare weg. Lopende het onderzoek kwamen een aantal verdachten uit Weert in beeld voor het verkopen van de drugs in Cranendonck.

Arrestaties
Dit leidde op 2 maart tot de aanhouding van een 26-jarige man uit Roermond in Weert. Voorafgaand aan deze aanhouding hield de politie drie verdachte kopers van drugs aan in Weert. Het ging om een 25-jarige man uit Budel, een 19-jarige man uit Ospel en een 42-jarige Weertenaar, die op heterdaad betrapt werden bij het kopen van drugs bij de 26-jarige verdachte. Zij mochten na verhoor naar huis. Na de aanhouding van de man uit Roermond doorzocht de politie een woning in Weert waar de verdachte met regelmaat verbleef, een woning in Roermond en een loods in Nederweert. Tijdens deze doorzoekingen troffen de agenten onder meer enkele tientallen grammen cocaïne, een hennepkwekerij met 210 planten, materialen voor het inrichten van een hennepkwekerij, een wapenstok en een stroomstootwapen aan. De drugs, de verboden wapens en de materialen voor het inrichten van een kwekerij werden in beslag genomen, evenals een geldbedrag van enkele duizenden euro’s en een personenauto. De hennepkwekerij die ontdekt werd in de woning in Roermond werd ontruimd. Tijdens de fouillering van de verdachte kwamen nog achttien cachetjes met cocaïne en twee Xtc-pillen tevoorschijn.

Twee weken later, op 16 maart, werden drie verdachte mannen uit Weert (23, 26 en 30 jaar) aan het begin van de avond in hun woonplaats aangehouden. In de woning van de 30-jarige verdachte werden ruim 600 gram hennep, bijna 1.700 Xtc-pillen, ruim tweehonderd gram cocaïne, MDMA en amfetamine gevonden. Ook werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s aangetroffen en samen met de drugs en een personenauto in beslag genomen. In de woning van de 26-jarige verdachte stuitten de agenten op ruim 1.200 Xtc-pillen, een geringere hoeveelheid hennep en cocaïne. In een opslagbox in Weert werd nog een volledige inrichting voor een hennepkwekerij gevonden en in beslag genomen. De vier verdachten zijn afgelopen maand voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Woensdag 30 maart verschenen de drie verdachten uit Weert voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant en werd beslist dat hun voorlopige hechtenis werd verlengd. De 26-jarige verdachte uit Roermond verscheen reeds eerder voor de raadkamer. Ook hij zit nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Risico’s drugsgebruik
Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en zijn of haar omgeving. De laatste jaren verandert de drugsproblematiek sterk. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik vooral onder jongeren tot ernstige problemen leidt. Heeft u vragen over drugs of hulp nodig? Neem dan contact op met Novadic –Kentron op 073 – 689 90 90 of bezoek hun website voor meer informatie. Lees ook meer over drugs en de aanpak van de politie op www.politie.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie