Skip to content

Reiken naar roem

Redactie
2 april 2016 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertIedereen wil beroemd worden, althans velen. Het is geen toeval dat bij de vraag ‘wat wil je later worden?’ vroeger het antwoord steevast ‘profvoetballer, zangeres of minister-president’ luidde. Bij de meesten zwakt deze doelstelling gaandeweg af; door een drukkende hypotheek en kinderen die voer nodig hebben nemen velen uiteindelijk toch genoegen met gratis koffie op het werk of een auto van de zaak. Echter blijven sommigen hun droom doelgericht najagen, niets zal hen in de weg staan in de strijd naar het maximale, hun eigen gebrekkige zangtalent inbegrepen.

Waar ze vandaan komen is onbekend, maar jaar in jaar uit weten talentenjachten nog altijd kuddes hopeloze kandidaten te vinden voor hun clowneske circuscompetities. Ieder jaar staat er immers weer een Jaap, Willem of Franka op een televisiepodium helse kreten uit te slaan die doen denken aan een hond die een zetpil krijgt.

Vol overtuiging van hun eigen kunnen stappen ze blakend van zelfvertrouwen de dienstdoende jury tegemoet. Deze jury, meestal een rijtje derderangs eigengeilers, weet vervolgens al bij binnenkomst dat ook dit heerschap/vrouwmens het niet gaat brengen.

Maar, met het oog op de kijkcijfers mag de bevende kandidaat het toch effe proberen. Wat er doorgaans de volgende minuut gebeurt, valt niet in tekst uit te drukken. Alhoewel er ook parels tussen de poep zitten, is het gros van deze musici in spé huiveringwekkend slecht. De tonen die de ondermaatse amateurs fabriceren zijn prachtig onder de douche –mits er genoeg water in je oren zit- maar slaan de plank toch echt mis als het gaat om kwalitatieve zang.

Het zingen lijkt ondergeschikt aan de wens om beroemd te worden. Prioriteit is deze zo gewilde roem en faam behalen, met welke vaardigheid dit vervolgens moet gebeuren maakt niet veel uit. Bij velen komt deze droom echter wonder boven wonder daadwerkelijk uit; als je auditie dusdanig slecht is, zal je geheid niet over straat kunnen de volgende dag. 
Kijken of beroemd zijn dan nog steeds zo leuk is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie