Skip to content

Geen succes voor VC Fortutas MC-1

Redactie
3 april 2016 | 21:32

VC Fortutas Nederweert-6643Vandaag was de belangrijke wedstrijd van MC-1 tegen Somas Activia MC-1 in de Topklasse. MC-1 had bij aanvang een voorsprong op Somas Activia van 4 punten maar Somas had wel een wedstrijd minder gespeeld. Er moest dus minimaal gewonnen worden met 3-2 tegen deze opponent om nog kans te maken op het kampioenschap.

Er was ondanks het mooie weer behoorlijk wat publiek. Bij het team was het besef er dat ze vandaag top moesten spelen. En dat gebeurde vanaf het eerste punt. Met gedurfde opslagen en harde smashes ging het spel op en neer. Het was 10-14 toen het noodlot toeslag. Nienke verstapte zich en ging flink door haar enkel die ook meteen behoorlijk dik werd. Einde wedstrijd voor haar en een behoorlijke aderlating voor het team. Echter met Lynn op de plaats van Nienke en wat extra switchen gingen we door om in het spoor te blijven van Somas. Dat lukte tot 18-21 maar daarna haalde Somas de set binnen met 20-25. Jammer maar goed gevochten voor elk punt.

De tweede set konden ze de opstelling weer aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden en gingen Amy en Lynn het spel verdelen en nam Luci de buitenaanval van Nienke over. Ondanks goede reddingen en mooie aanvallen was het toch Somas dat met twee heel goede middenaanvallers bijna onhoudbare punten scoorde. De set ging verloren met 13-25. Ook de derde set verliep eigenlijk zo wat leidde tot een verlies van 9-25.

Het kampioenschap was daarmee zo goed als zeker voor Somas. Ondanks dat pakten de meiden de vierde set weer goed op. Dit leidde tot een stand van 14-14 en 18-22. Na nog enkele heel goede services van Somas pakte ze ook die set nog binnen met 18-25.

Het bolwerk van Somas is een bijna niet te nemen horde is voor Fortutas ondanks dat ze ze in februari nog naar huis stuurden met een 4-0 verlies. Daar hebben ze van geleerd en ze hebben nu twee keer met 4-0 weer van de dames uit Nederweert gewonnen. In Sint Anthonis was dit terecht maar zonder de blessure van Nienke was het echt wel anders gelopen vandaag.