Skip to content

H. Mis voor vluchtelingen in Weert

Redactie
5 april 2016 | 8:00

Advertentie

Broederschap WeertOp zaterdag 9 april 2016 is er om 13.00 uur een bijzondere H. Mis in de Dekenale Sint Martinuskerk van Weert. Speciaal uitgenodigd zijn honderd christelijke vluchtelingen uit Weert en Budel, waaronder twintig kinderen. De H. Mis zal in het Arabisch worden opgedragen door Samoil Dogan, Syrisch orthodox priester.

Na de H. Mis wordt het gezelschap ontvangen in het klooster van de zusters Birgittinessen. De zusters verzorgen koffie of thee met de bijna spreekwoordelijke Weerter vlaai en de lunch. Tijdens het gezellig samen zijn is er gelegenheid tot nadere kennismaking, bijvoorbeeld tijdens een spelletje. Ook kan er gedanst worden op de christelijke Arabische muziek van de deejay.

De Broederschap organiseert deze ontvangst. Dit doet zij om deze mensen te helpen vanuit de gedachte aan Maria van Altijddurende Bijstand. Met deze geste worden de vluchtelingen welkom geheten in Weert. Zo kunnen ze kennismaken met de monumentale Sint Martinuskerk en de gastvrijheid ondervinden van de zusters Birgittinessen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie