Skip to content

Veiligheidsavond voor kern Nederweert

Redactie
5 april 2016 | 11:00

Advertentie

Veiligheidsavond Nederweert-Eind 6677Samen met de politie en de dorpsraden is de gemeente bezig met een ‘veiligheidsavonden roadshow’ door alle kernen van de gemeente Nederweert. Op woensdag 13 april is de laatste kern aan de beurt: Nederweert. Iedereen is van harte welkom om 19.00 uur in het gemeentehuis.

Veilig wonen in je eigen huis, je eigen buurt en je eigen gemeente: dat willen we allemaal. Veiligheid is een speerpunt in het beleid van de gemeente. Samen met de ketelpartners zet de gemeente zich in om de veiligheid en leefbaarheid in de kernen en het buitengebied te vergroten.

Programma

Dit kunnen we echter niet alleen. Ook jij, als inwoner, kunt een belangrijke bijdrage leveren. Hoe? Dat vertellen ze graag op woensdag 13 april tijdens de veiligheidsavond in Nederweert. Tijdens de avond komen o.a. de resultaten van een veiligheidsschouw in de kern aanbod en laten ze zien hoe simpel het kan zijn om een woning binnen te komen. Daarnaast kun je het gesprek aangaan met de wijkagenten en krijg je informatie over het opstarten van een BuurtWhatsApp-groep als moderne vorm van buurtwacht. Buurtbewoners kunnen elkaar via een Whatsapp-bericht attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen alert zijn op verdachte situaties en deze melden bij de politie.

Burgerparticipatie

De veiligheidsavonden zijn mede mogelijk geworden dankzij de heer Roos uit Budschop, die met zijn idee om de leefomgeving veiliger te maken een prijs won. “Een mooie vorm van burgerparticipatie”, aldus burgemeester Evers die alle avonden bezocht die al zijn geweest. Ook op deze laatste bijeenkomst zal hij aanwezig zijn.

Loterij

Kom je naar de veiligheidsavond, dan maak je tijdens een loterij kans op een tegoedbon ter waarde van € 50,- voor de aanschaf van veiligheidsproducten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie