Skip to content

Ben jij voorbereid op je ontslag?

Glendi
6 april 2016 | 18:00

Advertentie

Angelique CarisHoe gemakkelijk hadden onze ouders het vroeger? Ze gingen naar school, leerden een beroep, zochten een baan en vervolgens zorgde hun baas voor hen en zij werkten met hart en ziel voor hun baas. Een baan voor het leven bestaat niet meer. In deze tijd ben jij de ondernemer van de IK-BV. Levenslang leren is een feit. En zo kan ik wel doorgaan met het rijtje aanvullen.

En dan sta je op straat

We kennen allemaal wel iemand die zijn baan heeft verloren en op straat is komen te staan. Door reorganisatie, een conflict, faillissement enz. De ene keer had het voorkomen kunnen worden, de andere keer is het onmacht van alle partijen. Feit blijft, je moet op zoek naar een nieuwe baan. En dit is niet altijd even gemakkelijk. Hoe lang is het geleden dat jij hebt gesolliciteerd? Is jouw cv aangepast aan de eisen van de hedendaagse tijd? Zoek je iemand die jouw probleem oplost of ben jij de persoon die het probleem van een bedrijf oplost? Het klinkt bijna hetzelfde, maar is zeker niet hetzelfde.

En los van je sollicitatievaardigheden. Hoe aantrekkelijk ben jij nog voor de arbeidsmarkt? Heb jij je breed ontwikkeld of ben jij een specialist in je vakgebied of… ben jij de specialist in jouw organisatie, maar is jouw bedrijf stil blijven staan in de tijd?

Ook al denk je, dat overkomt mij niet! Neem je eigen arbeidsmarkt imago eens onder de loep. Welke vaardigheden en skills heb jij die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn? Als je nu je baan zou verliezen, voor welke werkgever zou jij dan aantrekkelijk zijn? Door hier bewust naar te kijken, kun alvast investeren in jezelf.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

2 Reacties

  1. Zo gemakkelijk hadden onze ouders het echt niet: na acht jaar lagere school mochten ze niet doorleren maar moesten ze gaan werken. Keihard werken, terwijl ze buiten kost en inwoning nauwelijks iets betaald kregen. Als een vrouw trouwde, kreeg ze automatisch haar ontslag: een getrouwde vrouw werd geacht thuis te blijven. Tjonge, jonge, wat hadden onze ouders het goed. Ik zou toch echt niet willen ruilen.

  2. Eind, ik denk dat de generatie die jij bedoelt nu aangeduid wordt met grootouders en niet met ouders zoals hier bedoeld wordt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie