Skip to content

Margriet en Herman Poell vieren eerste mijlpaal

Redactie
14 april 2016 | 21:00

Advertentie

Bi-j Siem Nederweert26 april 2006 opende het prachtig gerestaureerde horecapand Bi-j Siem voor het eerst haar restaurant deuren. Hendrik-Jan Reinders was de eerste uitbater, die Bi-j Siem op de culinaire kaart zette. Op 3 juni 2014 werden Margriet en Herman Poell, ondernemers echtpaar uit Nederweert, de trotse nieuwe eigenaren van Bi-j Siem. ‘Saame’ met hun nieuwe team brengen zij met een vernieuwde formule de eeuwenoude geschiedenis weer volop tot leven. Onder het motto, “Wat goed is mag niet verloren gaan!

Saame Bi-j Siem
10 jaar traditie en avontuur Bi-j Siem

Sinds 1659 komt het leven ‘saame’ Bi-j Siem. Herman en margriet zetten die eeuwenoude traditie, in een modern jasje, voort. ‘Saame’ aan de koffie, ‘saame’ lunchen, borrelen of heerlijk tafelen. ‘Saame’ feesten, gedenken, vergaderen of de geheime ontdekken van de gewelvenkelder. Het kan allemaal Bi-j Siem, in het mooiste pand van Nederweert waar de Gezusters Siem jarenlang hun dorpscafé met dorpscafé met kruidenierswinkel runden.

10 jaar Bi-j Siem

26 april a.s. bestaat restaurant Bi-j Siem 10 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijk programma. In de feestweek staan van woensdag 27 april t/m zondag 1 mei diverse (culinaire) activiteiten op de agenda.

Woensdag 27 april, Koningsdag
Vanaf is het zomerterras op het Lambertushof geopend. Er zijn diverse kinderactiviteiten en wordt er gratis popcorn uitgedeeld. ’s Avonds kunt u ‘saame’ reserveren voor het “Koningsmenu”, een viergangen verrassingsmenu(keuze vis of vlees) voor de speciale jubileumprijs van 3×10 euro.

Donderdag 28 april, “Pasta avond, 3 keer anders
U kunt kiezen uit drie smaakvolle pastagerechten voor de prijs van € 10,00. Met een heerlijke Italiaanse huiswijn voor € 10,00 per fles wordt het ‘saame’ genieten.

Vrijdag 29 april, “Apspergeavond
De avond staat volledig in het teken van het “witte goud”. Deze avond wordt opgeluisterd door de Confrérie de l’ asperge de Limbourgondië. De Confrérie is een vereniging met ruim 300 leden(waaronder zeer veel prominenten) en is opgericht in 1980. Zij heeft als doel het bevorderen van de (Noord) Limburgse asperge cultuur.‘Saame” met burgemeester Evers en echtgenote, wethouder Mackus en de heer en mevrouw Wijen, pandeigenaren, als eregasten, wordt het een zeer bijzondere avond. Sfeervolle muziek, mooie wijnen en een gevarieerde zes gangen aspergeparade(4x10euro), samengesteld door chef kok Ruud Peeters, maken de avond compleet. Ontvangst om 19.00uur.

Zaterdag 30 april, “Goud van Oud
Culinaire- en muzikale klassiekers zijn de perfecte mix voor een gezellig avondje ‘saame’uit. Chef Ruud Peeters heef een ongeëvenaarde reputatie in de regio met zijn Ruuds Klassiekers. (H)eerlijke producten van weleer met lef en passie bereid. Een ode aan het ‘van kop tot staart’ concept, de basis voor de menukaart van Bi-j Siem. Het avondje wordt muzikaal omlijst met de alom bekende klassiekers van disco HaRo. Vanaf 19.00uur is het ouderwets ‘saame’ genieten.

Zondag 1 mei, ‘Saame proeven
Saame’ met (lokale) leveranciers wordt de jubileumweek afgesloten met een gevarieerde proeverij. Vanaf 15.00uur kunt u met de unieke Siem flappen bij diverse gezellige kraampjes ‘saame’ verassende gerechtjes, wijnen en speciaal bieren proeven. Met een sfeervolle muzikale omlijsting is gezelligheid gegarandeerd!

Voor meer informatie en/of reserveren voor een van de culinaire jubileumactiviteiten, 0495622001, info@bi-jsiem.nl of www.bi-jsiem.nl

Tot Siems!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie