Skip to content

Zelfverdediging voor kinderen bij SportivaLife

Redactie
15 april 2016 | 18:00

Advertentie

Zelfverdediging voor KidsSinds de maand april is SportivaLife gestart met het geven van zelfverdediging lessen voor kinderen van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar. Dit betekend dat kinderen verschillende vormen van vechtsporten aan geleerd krijgen. Zo leren kinderen omgaan met bepaalde situaties die in het dagelijks leven van toepassing zijn. Ze leren voor zichzelf op te komen en dat dit niet altijd met fysiek geweld op te lossen is.

Deze lessen worden gegeven op maandag van 18.30 tot 19.30 uur voor de leeftijdsgroep 8 tot 12 jaar en op zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur voor de leeftijdsgroep 12 tot 16 jaar.

Trainer Arend Verteld hier onder wat de inhoud van deze les zal zijn.

De trainingen die ik geef bestaan uit een aantal onderdelen. Om te beginnen is een goede warming up belangrijk. Deze kan bestaan uit de wel bekende rondjes lopen, touwtje springen, kikkeren etc. De warming up is bij mij geen conditie training! Ook het rekken en strekken is hier een onderdeel van. Vervolgens geef ik een duidelijke uitleg wat we gaan doen en waarom. In alles in het leven is balans van groot belang, zowel lichamelijk als geestelijk. Het lichamelijke deel hier van is te leren door facetten uit de turn en Yoga wereld. Dit omdat tijdens zelfverdediging de balans en het gevoel in het lichaam van groot belang is. Als je iemand uit zijn of haar balans kan halen is in principe de strijd al gestreden. Daarbij leer ik dat ook de geestelijke houding en balans daarin van zeer groot belang is. Dit uit zich door goed geconcentreerde ademhaling! Ook hier word elke les aandacht aan besteed.

De lichamelijk oefeningen zullen bestaan uit de effectieve delen uit:

  • kickboksen
  • mma-judo-jiujitsu
  • turn – yoga oefening
  • conditie
  • balans oefeningen
  • bewustwording van jezelf
  • je eigen grenzen opzoeken en leren kennen.

De lessen zullen nooit standaard zijn of saai en zijn voor zowel man als vrouw- kind te volgen. Het leven is om te leren en dat zoveel mogelijk van alle kanten te belichten. In dit opzicht zijn er nooit verliezers, maar als men bereid is om te leren alleen maar Winnaars!

Iedereen is welkom om een gratis proefles te komen volgen. Wil je meer informatie over de tarieven en onze aanbieding of gebruik maken van een gratis proef les, stuur dan een mail naar nederweert@sportivalife.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie