Skip to content

€ 15.000 voor diverse goede doelen

16 april 2016 | 15:00

Goede doelen winkel Nederweert-2115Jaarlijks doet de Stichting Goede Doelen Winkel Nederweert een bijdrage aan diverse goede doelen. Het stichtingsbestuur heeft dit jaar € 15.000 kunnen verdelen aan lokale doelen en aan projecten in de Derde Wereld. De vrijwilligers van de Goede Doelen Winkel in Nederweert (GDWN) zijn trots op dit mooie resultaat.
Het resultaat is te danken aan de opbrengst van tweedehands klein meubilair, huisraad en kleding. Deze artikelen worden dagelijks aangeleverd door mensen uit de omgeving en worden voor een klein prijsje verkocht.

Goede doelen winkel Nederweert-2116 Goede doelen winkel Nederweert-2112

De ingediende doelen zijn met alle vrijwilligers besproken en zijn als volgt toebedeeld:

  1. Liefde zusters van het kostbaar bloed in Windraak, voor het aankopen van spullen voor een weeshuis en ziekenhuis in Indonesië.
  2. Project in Gambia, voor uitbreiding kliniek dr. Bojans met verloskamer en ondersteuning kinderarts die in het ziekenhuis van Banjul werkt en thuis  bevallingen doet. Ondersteuning bij de aankoop van bedden, babymandjes enz.Foto prohject Gambia
  3. Stichting Coördinatie Zorg en Welzijn. Het bevorderen dat zorg en welzijn in de thuissituatie optimaal wordt verricht. Project virtueel zorghuis Weerterland en
    Cranendonk . Voor de aanschaf van een beamer.
  4. Eettafel Nederweert-Eind. Gezellig en gezond samen eten voor m.n. ouderen
  5. Repair Café Nederweert. Het opstarten van een werkplaats waar minder bedeelden iets kunnen laten repareren. Standplaat de Pinnenhof.
  6. Stichting Burkino Faso t.b.v. ondersteuning Orthopedische hulp via dr. Schlösser Mikrokrediet voor vrouwen Burkina-Faso en ondersteuning patiënten dr. SchlösserBurkino Faso
  7. Coconblazers. Bijdrage uniformenfonds tbv optreden zorginstellingen, zonnebloem en ouderenbonden, carnavalsmiddag voor ouderen en kinderen en scholen uit de regio.
  8. Project Noord Afrika, t.b.v. de renovatie van het centrum van transacties voor Boudépé in de gemeente Abidjan is onderdeel van het bisdom van Agboville  (Abidjan-Ivoorkust) Doelstelling de agrarische cultuur te promoten bij jongeren om ze te weerouden zich aan te sluiten bij de Al Qaeda beweging. Het moderniseren van landbouw en veeteelt en het oprichten van een centrum met markt om de producten te verkopen. Het project wordt ondersteund door de paters van St.Jean
  9. Zr. Maria de Anima Christa (van Eijk).Missie Tanzania. Voor de aanschaf van een bevallingstafel voor de medische hulppost
  10. Stichting Leergeld Weert .Voor gezinnen met geldzorgen die dan toch hun kinderen kunnen laten deelnemen aan de sport.
  11. Vincentiusvereniging Nederweert, t.b.v. minderbedeelden in Groot Nederweert door ze te voorzien van een kerstpakket of Paasattentie.
  12. Voedselbank Weert. Het uitreiken van maaltijden aan minderbedeelden.
  13. Stichting Cuba Adelate. Tbv twee weeshuizen Holguin, aankoop stoelen, tafels voor ouderen, gaarkeuken Banes.
  14. Kindervakantiewerk t.b.v. activiteiten voor de jeugd in Nederweert tijdens de vakantie.

Verder zijn nog de plaatselijke jeugdverenigingen begiftigd te weten:  Jong Nederland Leveroy; Jong Nederland Ospel; Jong Nederland Budschop; Scouting Nederweert; Harmonie Pro Musica, Nederweert-Eind; Harmonie Melodie der Peel Ospel; Fanfare Concodia Leveroy en Harmonie St. Joseph Nederweert.

Goede doelen winkel NederweertWil je ook een bijdrage leveren aan de goede doelen? Dan ben je van harte welkom in de winkel aan de Kerkstraat 76 in Nederweert. De winkel is geopend op dinsdagmiddag vanaf 13.30 tot 17.00 uur en van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. De vrijwilligers staan je graag te woord. Telefonisch contact 06 50601803 of per e-mail: gubbels@kpnplanet.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie