Skip to content

Junior Rangers gezocht voor Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
21 april 2016 | 15:00

Advertentie

IVN Limburg is voor Nationaal Park De Groote Peel op zoek naar (Aspirant) Junior Rangers, in de leeftijd van 12-14 jaar. Op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur zal de eerste van twee kennismakingsbijeenkomsten plaatsvinden. Op deze dag zijn ook de ouders en jongeren uit groep 8, mogelijk nog 11 jaar, van harte uitgenodigd.

Jonge ambassadeurs van het nationaal park

Een Junior Ranger leert wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt en voelt zich ambassadeur van het nationaal park. De groep voert onderhoud uit, gaat op excursie of helpt mee bij de telling van bijzondere diersoorten. Het gaat vooral om een gezellig en actief samenzijn in de natuur met leeftijdsgenoten. In diverse andere natuurgebieden in het land zijn al jarenlang Junior Rangers actief en vanaf dit jaar dus ook in De Groote Peel.

Gedurende het jaar worden er, in overleg met Staatsbosbeheer, tien bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden eens per maand, meestal op een zaterdagmiddag, plaats. Onder begeleiding van een vaste begeleider gaan de jongeren op pad in of rondom het park! Aan de kennismakingsbijeenkomsten kan gratis deelgenomen worden.

Aanmelden
IVN Limburg is op zoek naar jongeren die niet bang zijn om vies te worden, op de middelbare school zitten en meer willen leren over de dieren en planten in het nationaal park. Zij kunnen zich opgeven door naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te mailen naar Harry van den Broek, IVN: h.van.den.broek@ivn.nl Ook voor eventuele vragen kan men hier terecht. Meer informatie over Junior Rangers in het algemeen is te vinden op: www.juniorrangers.nl of www.facebook.com/JuniorRangersNederland.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie