Skip to content

Vier Koninklijke onderscheidingen in Nederweert

Redactie
26 april 2016 | 11:55

Advertentie

Nederweert is een actieve gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en betrokken inwoners. Veel van deze inwoners zijn als vrijwilliger actief. Dat komt ook tot uiting tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, ter gelegenheid van de viering van Koningsdag.

Dinsdagmorgen hebben vier Nederweertenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Evers. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het totaal aantal Nederweerter gedecoreerden sinds Koningsdag 2015 komt hierdoor op negen.

Op woensdag 27 april, tijdens de ontvangst van alle gedecoreerden en ereburgers in het gemeentehuis, is er gelegenheid voor het maken van een groepsfoto. De ontvangst begint om 10.30 uur op het Raadhuisplein met een aubade door Harmonie St. Joseph Nederweert.

Frans Kessels

Frans KEssels KO Nederweert - Ospel

De heer Frans Kessels uit Ospel, 71 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Kessels is al 42 jaar belangeloos actief voor de Nederweerter gemeenschap. In 1974 was hij medeoprichter en sindsdien is hij een zeer actief lid van TWC Nederweert (Toer en Wielerclub Nederweert), een fietsvereniging met circa 180 leden. Vanaf 1998 zet hij zich ook in voor PRO Team Limburg. Dit is een club Limburgers die zich door het steunen van goede doelen inzetten voor de promotie van Limburg.

In 2006 werd de heer Kessels lid van de Fietsende Ondernemers Weert. Ook dit initiatief steunt door middel van het organiseren van toertochten goede doelen in de regio en ook hierbij is hij actief bij de organisatie en uitvoering.

Van 2010 tot en met 2012 was hij de organisator en promotor van de Veld cyclo-cross Houtsberg, een jaarlijkse mountainbike-wedstrijd specifiek voor de jeugd. Vanaf 2013 vindt deze wedstrijd plaats onder de vlag van TWC Nederweert, maar de heer Kessels is nog steeds actief in de organisatie.

In 1994 maakte decorandus deel uit van een gezelschap dat voor het goede doel (de Leprastichting) vanuit Nederweert een fietstocht naar Rome maakte. Samen met toenmalig burgemeester Jacobs organiseerde de heer Kessels deze tocht die € 120.250,– opleverde voor het goede doel. Enkele jaren later was hij ook weer een van de steunpilaren van een sponsortocht naar Santiago de Compostella, eveneens voor de Leprastichting.

De heer Kessels is heel sportief én heel bijzonder. Vanaf 2000 wordt hij gezien als dé ijsmeester van de Banen en de Noordervaart in Nederweert. Zodra de vorst zijn intrede doet, is hij er als eerste bij om het ijs schaatsbaar te maken. De Banen in Nederweert-Eind is meestal een van de eerste wateren in Limburg waarop geschaatst kan worden, terwijl de Noordervaart de gelegenheid biedt voor lange schaatstochten. Zelf reed de heer Kessels drie maal de Elfstedentocht.

Jac Kessels

Jac Kessels KO Nederweert

De heer Jac Kessels uit Budschop, 78 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Kessels zet zich al 56 jaar belangeloos in voor de Nederweerter gemeenschap. Vanaf 1960 is hij actief lid/vrijwilliger voor Buurtvereniging St. Rochus Budschop Nederweert. Hij zet zich in bij de organisatie van de befaamde wielerzesdaagse, kaart- en kienavonden, viswedstrijden en droppings. De laatste jaren is hij vooral als verkeersregelaar in touw als de buurtvereniging activiteiten organiseert.

Al 42 jaar is de heer Kessels actief voor Vastelaovundjs Vereiniging De Pinmaekers Ni-jwieërt uit Nederweert. Van 1974 tot 1991 was hij bestuurslid van deze vereniging, maar ook daarna is hij erg actief gebleven bij de organisatie van activiteiten. De laatste jaren is hij vooral betrokken bij de grote optocht die op carnavalsmaandag door het dorp trekt, zowel in de organisatie en als verkeersregelaar.

Vanaf 1998 is de heer Kessels betrokken bij Stichting Kindervakantiewerk Nederweert. Ook voor Harmonie St. Joseph Nederweert was hij vanaf 1999 (en waarschijnlijk zelfs al langer) tot eind vorig jaar een onmisbaar vrijwilliger bij de inzameling van oud papier.

Vanaf 2005 is hij betrokken bij Basisschool Budschop Nederweert als vrijwillig (allround) klusjesman en tuinier. Naast de vele kleine klusjes zorgt hij ook voor het groen in en rond het schoolgebouw waarvan recentelijk de (ver)nieuwbouw in gebruik is genomen. Ook tijdens de (ver)nieuwbouw was hij, omdat hij in de buurt van het gebouw woont, aanspreekpunt en vraagbaak voor de aannemer en onderaannemers.

Marian Wijen-Duits

Marian Wijen-Duits KO Nederweert-eind

Mevrouw Marian Wijen-Duits uit Nederweert-Eind, 55 jaar, Lid in de Orde van Oranje- Nassau

Mevrouw Wijen is al 37 jaar als vrijwilliger en bestuurlijk actief voor de Nederweerter gemeenschap. Zij was ruim 15 jaar (1979-1994) actief als groepsleidster bij Jong Nederland Ospel waar zij de meisjesgroepen onder haar hoede had. Ruim zes jaar (1994-2000) was zij voorzitter van Peuterspeelzaal Klein Duimpje Nederweert. Voor de kinderen van Basisschool De Tweesprong Nederweert-Eind heeft zij er als verkeerbrigadier vele jaren voor gezorgd dat zij veilig konden oversteken.

Sinds 1987 is zij vrijwilliger voor en sinds 1990 coördinator van de Liturgiewerkgroep van de Parochie St. Gerardus Majella Nederweert-Eind. Vanaf 2002 is zij actief voor Buurtvereniging Eendracht Nederweert-Eind. Ruim zeven jaar was zij bestuurslid waarvan ongeveer zes jaar voorzitter. Na beëindiging van het bestuurslidmaatschap is zij vrijwilliger gebleven, o.a. als coördinator van de jaarlijkse wandeltocht.

In 2007 was zij actief bij de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat in Nederweert plaatsvond. Sinds 2007 is mevrouw Wijen actief voor (de voorloper van) de Stichting Hartslag voor Nederweert. De Stichting Hartslag voor Nederweert is een netwerk van vrijwilligers en AED’s in de gemeente Nederweert. Sinds 2014 is de organisatie ondergebracht in een stichting waarvan mevrouw Wijen secretaris is. Vanaf 2012 is mevrouw Wijen bestuurslid en vanaf 2013 voorzitter van Vrouwenvereniging ZijActief St. Catharina Nederweert-Eind.

Henk Cuijpers

Henk Cuijpers KO Nederweert

De heer Henk Cuijpers uit Nederweert, 53 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Cuijpers is al 30 jaar belangeloos actief voor de Nederweerter gemeenschap. Vanaf 1986 is hij bestuurslid en voorzitter van Buurtvereniging Bosserstraat Nederweert. Ruim 20 jaar was hij actief voor voetbalvereniging RKSV Merefeldia Nederweert. Van 1995 tot 2005 was hij bestuurslid, voorzitter van de jeugdcommissie en lid van de activiteitencommissie. In 2005 werd hij interim-voorzitter en van 2006 tot eind 2015 was hij voorzitter van deze voetbalvereniging. Vanaf 1998 is hij lid van de gemeenteraad van Nederweert voor de plaatselijke groepering JAN Nederweert. Sinds 2014 is hij fractievoorzitter.

In 2007 tekende Schutterij Sint Antonius Nederweert (in eendrachtige samenwerking met de gemeente en andere partners) voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS). De heer Cuijpers was ook als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van dit evenement als lid van de werkgroep Financiën. In 2012 is hij bestuurslid geworden van deze schutterij en vanaf maart 2016 is hij voorzitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie