Skip to content

Waar zijn de beren???

Redactie
28 april 2016 | 17:00

Advertentie

Spannend het houden van een PITCH!!
Hebben we er wakker van gelegen? Dat nou net niet. Maar het heeft ons wel aangezet om bewust na te denken wat wij te bieden hebben. En dat dan ook nog eens te verwoorden in 45 seconden……

Dat lukt voor ons alleen als we ons open stellen voor onze kwaliteiten en vaardigheden en wijsheid die we te bieden hebben.

We stelden een aantal vragen aan de aanwezigen. Eén van de vragen was: ”Lig je wel eens wakker door gepieker over je bedrijf?” De handen die de lucht in gingen waren wat twijfelend. Maar het is ook lastig om te erkennen aan jezelf en de ander dat het wel eens voorkomt.

Als je dit niet benoemt, het wakker liggen door gepieker over je bedrijf, stop je het ook weg en blijft het in de onderstroom aanwezig. Maar het is er wel. Wat we hiermee willen zeggen is dat het blijkt dat je niet de enige bent.

Er ontstaat ruimte als je zaken die ongemakkelijk voelen bespreekbaar maakt. Waarover je piekert mag boven water komen. Het benoemen is de eerste stap van een oplossing.

Door het maken van de PITCH dwingt het ons helder te hebben waarom we met KernWijZe zijn gestart. Wij zien hoeveel bedrijven worstelen met dagelijkse zorgen op allerlei gebied. Dat hoort bij ondernemerschap. Maar soms ziet de ondernemer het zelf niet meer. De blinde vlek. Je staat er te dicht op of er midden in. Dan kun je niet helder waarnemen waarom het niet loopt. Je hebt hart voor de zaak, zet je volledig in en toch zijn er beren op de weg.

De schijnbaar niet op te lossen problemen 

Wij voelden en zagen de kwetsbaar van de handopstekers, maar nog meer het ongemak van degenen die hun hand niet opstaken maar wel resoneerden met de vraag. : ”Lig je wel eens wakker door gepieker over je bedrijf?”

Pieker jij wel eens over de schijnbaar niet op te lossen problemen?

Wij wel, maar we weten uit ervaring als we ons open stellen dat het kan veranderen, dat er meer inzicht komt, dat een andere zienswijze openingen creëert.

Waar zijn de beren gebleven vroegen we ons daarna verwonderd af.

Wat is jouw blinde vlek, wat zijn jouw beren?

Met zorg en aandacht willen wij bewust maken van wat er gebeurt.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de problemen in het bedrijfsleven aan te pakken. Ben je nieuwsgierig naar de ijsberg onder water? Ben je benieuwd naar wat er onder het oppervlak leeft? Heb je te maken met verklaarbare en onverklaarbare verstoringen binnen een organisatie? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses die verstoringen boven water krijgen, waardoor deze omgezet worden in kansen.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie