Skip to content

Werk vinden “de gouden tip”

Glendi
3 mei 2016 | 15:00

Advertentie

Angelique CarisVeel mensen weten mij te vinden op het moment dat ze op zoek zijn naar een baan, hun baan dreigen te verliezen of willen veranderen van werkplek. Veel mensen heb ik mogen helpen op verschillende manieren. Soms was ik een luisterend oor, soms gaf ik advies, soms heb ik geholpen bij het optimaliseren van een cv of motivatiebrief, soms heb ik werkgever en werkzoekende bij elkaar gebracht en ga zo maar door.

Klein radartje in het grote geheel

Als je mij vraagt ” wat is de gouden tip?”, dan is dat afhankelijk van veel factoren. Er zijn genoeg theorieën die je kunt toepassen, maar de ” gouden tip”  is niet te omschrijven in een theorie. Wel begint het vaak bij jezelf. Als jij in jezelf gelooft, is het makkelijker de ander te overtuigen. Als jij je bewust bent van je kwaliteiten, is het makkelijker om uit te leggen waarom jij de juiste kandidaat bent voor die functie. Als jij weet wat jouw toegevoegde waarde is voor het bedrijf, is het makkelijker te omschrijven in je motivatiebrief. Als jij voldoet aan de eisen die de huidige arbeidsmarkt vraagt en bent blijven werken aan je ontwikkeling en netwerk, is het makkelijker om er gebruik van te maken.

Toch moet die ene werkgever of persoon in je netwerk aan jou denken of jou uitnodigen. Toch moet jouw brief of cv opvallen tussen die grote stapel. Toch  moet die klik er zijn tussen jou en het bedrijf.

Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel. Vanuit mijn passie om mensen te helpen is mijn bedrijf ontstaan. Persoonlijk kan ik er niets aan doen dat het zoeken en vinden van werk in deze tijd voor veel mensen demotiverend is, als ze de zoveelste afwijzing hebben gekregen.

Ook ik kan niet toveren en de gouden tip geven.  Wel kan ik mijn kennis en ervaring delen. Mocht je vragen hebben, dan mag je me altijd mailen. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend en als ik iets voor je kan doen, dan krijg je zeker mijn advies of een tip die jou persoonlijk vooruit kan helpen in je zoektocht. En misschien besteed ik er wel aandacht aan in deze column, want in de wereld van arbeid zijn er vaak dezelfde vragen.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie