Skip to content

Rogé gaat met transportfiets de Alpe d’Huez op

17 mei 2016 | 17:00

Afgelopen twee jaar werkte Rogé Megens uit Nederweert als vrijwilliger voor team logistiek van Alpe d’HuZes. Vorig jaar schreef Rogé al een artikel over de ervaringen van zijn team op Nederweert24. Dit jaar gaat Rogé wederom naar de Alpe als vrijwilliger-chauffeur maar voegt daar nu een dimensie aan toe: hij gaat de berg beklimmen met een transportfiets om sponsorgeld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Rogé Megens uit Nederweert

14x Cauberg = 1x Alpe d’Huez
Iedereen zei dat het niet kon. En hoe meer mensen het zeiden, hoe zekerder ik het wist: ik ga met mijn gele transportfiets de Alpe d’Huez beklimmen. Ik besloot om te gaan oefenen op de Cauberg in Valkenburg. De Cauberg kent een stijging van ongeveer 8% over een lengte van een kilometer. De Alpe d’Huez is 14 kilometer, stijging eveneens 8%. De logica in mij zegt dus: 14x Cauberg = 1x Aple d’Huez.

Met die logica in gedachte, vertrok ik samen met mijn vriendin, ons zoontje en uiteraard de transportfiets naar Valkenburg. Met als doel 10 beklimmingen van de Cauberg als eerste training. Op weg naar boven krijg ik de nodige verbaasde blikken en enthousiaste reacties van wielrenners en voetgangers: “chapeau”, “respect”! De Alpe maakt mensen al enthousiast in Nederland, dat doet me goed.

Na de eerste vijf beklimmingen spreek ik mijn vriendin even in het dorp beneden aan de berg. Ze zegt: “het is echt niet erg als je vandaag maar 7 beklimmingen doet”, waarop ik antwoord: “je moet ook niet staan te kijken als ik er 14 doe”. Het laatste geschiedde. Heerlijk om je eigen doelen te overtreffen, opgeven is geen optie!

Training met het team: wie heeft de zwaarste fiets?
Met vijf teamgenoten zitten we op een zaterdagmorgen in fietscafé De Nachtegaal in Meerssen. Theo, Marco, Randy, René en Rogé, allemaal klaar voor een fietstocht van ruim 70 kilometer door het Limburgse Heuvelland. Vier wielrenfietsen en een gele transportfiets.

Onderweg naar Meerssen vertelde Marco over de ziekte van zijn vrouw. De dag dat zijn gezin de diagnose hoorde, kreeg hij als echtgenoot ook een folder mee. De tweede zin in de folder was: “houd er rekening mee dat u door de ziekte van uw partner alleen kunt achterblijven”. Ik krijg er kippenvel van als ik het hoor, Marco ook (nog steeds). Gelukkig is Marco’s vrouw inmiddels genezen verklaard.

Na een kwartiertje fietsen besef ik dat ik vaker vertel over de klimtocht die ik ga maken met de gele transportfiets, waarbij ik steevast het gewicht van de fiets – 23 kg – benoem. Technisch gezien heb ik dus de zwaarste fiets vandaag. Maar tijdens de klim denk ik aan mijn teamgenoten die allen het nodige meemaakten en nog steeds meemaken. René’s dochtertje ligt in het ziekenhuis. Theo, met 58 de nestor van het team, heeft reuma wat hij relativeert door te zeggen “afdalen is erger dan klimmen”. Randy’s vrouw heeft schildklierkanker gehad en is nog onder behandeling. En Marco’s vrouw – zoals gezegd – gelukkig hersteld na bijna zes jaar. Het roept de vraag bij me op: “wie heeft bij het beklimmen van de bergen nu echt de zwaarste fiets?”. Ik weet het niet. Wie het weet, mag het zeggen…

Hoe staan we ervoor?
Nadat ik bekendmaakte met de gele transportfiets de Alpe te gaan beklimmen, kreeg ik veel enthousiaste reacties uit verwachte en onverwachte hoek. Inmiddels hebben mijn sponsoren maarliefst € 5.500 gedoneerd. De teller van ons team staat op ruim € 20.000, dit alles voor KWF kankerbestrijding!

Wil je meer weten en/of bijdragen?
Op de teamwebsite www.ad6logistiek.nl lees je meer over de logistieke en sportieve uitdagingen van het team. Volg al het nieuws via Facebook. Wil je de sportieve prestaties van Rogé ondersteunen met een donatie voor KWF klik dan hier.

Advertentie

2 Reacties

  1. Mooi initiatief Roge. Jouw kennende weet ik zeker dat je goed voorbereid aan de start verschijnt.

  2. Unne klasbak op unne bakfiets.

    Rogé, zetj um op! Gae kîntj ut.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51
Jubileumjaar Eynderhoof
Kom ook naar de lezing in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 13:50
Overlijdensbericht-Truus-Koppen-4
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
18 oktober 2024 | 9:16
Harmonie-Pro-Musica-Mei-Li
Traditionele herfstconcert in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 8:01

Advertentie